Waar ontmoet je singles?3 minuten

Relaties via het werk succesvol?

Relaties via het werk succesvol?

Velen van ons brengen een groot deel van onze wakkere uren door op een werkvloer. Recent onderzoek toont wederom aan dat dit nog altijd een vruchtbare voedingsbodem is voor flirts, spanning en relaties. Ruim tweederde van de ondervraagde singles heeft wel eens een fling gehad met een collega. Klinkt onschuldig en saaie werkdagen worden een stuk leuker door een portie spanning, maar affaires en relaties tussen de paperassen kennen ook een hoop nadelen.
Als je nauw met iemand samenwerkt en urenlang op elkaars lip zit, kun je elkaar in korte tijd grondig leren kennen. Zelfs als er geen sprake is van liefde op het eerste gezicht, kun je kriebels krijgen van die collega met wie je meer tijd mee doorbrengt dan met wie dan ook. ‘Another day at the office’ wordt een heel andere ervaring als daar iemand is die je laat blozen en lachen en waardoor je met een horde vlinders door het pand huppelt. Die 8 uren kunnen je niet lang genoeg duren en je werk gaat je gemakkelijk en vaak ook nog eens heel goed af!
Maar er zijn ook partijen die er iets minder positief tegenaan kijken. Werkgevers staan over het algemeen niet echt te juichen als de hormonen van de afdeling af spatten. Het modder gooien als de relatie strandt ziet de baas ook liever niet binnen zijn vier muren gebeuren. Onder andere hierom worden werk-flings vaak in het geniep gestart en ook getracht te houden.
Als afdelingsgenoot van bezet man of vrouw en ‘liefje van’ ben je ook niet altijd blij als je collega met zijn of haar kop in de wolken loopt en wel heel vaak koffie gaat halen om maar langs die ene kamer te kunnen lopen. Als de manager of chef onderdeel uitmaakt van de affaire, kunnen er ook nog eens allerlei geheimen en machtsverhoudingen in de weg gaan zitten. Collega’s die er officieel niets mee te maken hebben, maar er officieus wel een negatief wansmaakje bij krijgen. Het al dan niet geheime liefje van de baas wordt vaak met argusogen in de gaten gehouden en niet meer als collega gezien waarmee je off the record zaken kunt bespreken.
Alles bij elkaar opgeteld lijkt 70% van de werkvloeraffaires en -relaties gedoemd te mislukken. Omdat het simpelweg niet meer mogelijk is om beide op die werkvloer rond te lopen, betekent het einde van de relatie regelmatig ook het einde van een arbeidsovereenkomst. Ondanks de grote kans op mislukking (36% van de relaties haalt de 6 maanden niet) laten we ons daar lang niet allemaal door tegen houden. Ruim een derde zou opnieuw een relatie aangaan met een gezellige collega en ziet er geen kwaad in. De roze waas voor de ogen laat natuurlijk niet zien waar een spannende flirt kan eindigen.
Ondanks dat emoties en vlinders zich maar moeilijk laten sturen, zou het niet onverstandig zijn om een tweede, derde of vierde keer na te denken voor je aan een werkflirt of –relatie begint. De risico’s kunnen groot zijn.
Succes

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven