Online daten heeft uiteraard heel veel voordelen. Anonimiteit is daar één van. Vanuit je warme fauteuil en vanachter je schuilnaam kun je iedereen zijn die je wilt zijn en alles zeggen wat je in werkelijkheid misschien niet zou durven. Je kunt de dingen anders brengen of iets rooskleuriger maken. Of juist té rooskleurig.
Moeizame praters of gesloten types die op datingsites makkelijke en open gesprekspartners lijken. Mensen met een gemiddeld salaris die vertellen over hun dure auto die voor hun prijzige koopwoning zou staan. Toch is het aan te raden om ook online zo eerlijk mogelijk te zijn als het gaat om het zoeken naar een leuke date.
Een ‘oneerlijke start’ is geen goede basis voor wat mogelijk op iets moois uit kan draaien. Stel je voor dat je in het normale leven iemand ontmoet, dan zou het flink tegenvallen als je er later achterkomt dat diegene toch eerder getrouwd is geweest of dat zijn eigen bedrijf niet blijkt te bestaan. Voor online daten geldt natuurlijk exact hetzelfde. In levende lijve kan een aantal zaken simpelweg niet verdraaid worden. Als je geen maatje 36 draagt dan kan de ander dat met eigen ogen constateren, maar online zou je dit prima kunnen verzwijgen. Helaas is het effect dan vaak averechts als je iets serieus met iemand wilt opbouwen.
Hoe verleidelijk het ook mag lijken om jezelf soms leuker of belangrijker te maken. Wees gewoon jezelf! Wanneer je bijvoorbeeld via Lexa.nl een leuke date zoekt, dan is het verstandig om je profiel zo kort en persoonlijk te maken. Let ook op je taalgebruik en wees vooral eerlijk. Benadruk je leuke kanten, maar doe niet alsof je perfect bent. Zelfkennis van je iets minder leuke punten kan heel charmant zijn en een portie zelfspot werkt ontwapenend. Iedereen weet inmiddels toch wel dat niemand perfect is?
Succes!