Romantiek is door de eeuwen heen altijd belangrijk  geweest voor een relatie. Het zorgt er meestal voor dat de liefde die je voor elkaar voelt in stand blijft of zelfs groeit. Tegenwoordig is een ouderwetse serenade aan het balkon gelukkig niet meer nodig, maar hoe kun je in deze tijd toch romantisch zijn? Hierbij onze tips.

De romantische klassiekers
Romantiek mag dan net als kleding onderhevig zijn aan de laatste modegrillen, toch zijn er bepaalde klassiekers die nog steeds makkelijke kunnen. Waarschijnlijk is het diner bij kaarslicht hier het duidelijkste voorbeeld van. Maar tegenwoordig is het naast een restaurant ook heel romantisch wanneer er zelf gekookt wordt. Kook dus een speciaal  diner, waarvan je weet dat iemand die lekker vindt. Kleed ook dit diner aan met kaarsen en romantische muziek op de achtergrond. Succes verzekerd.

Romantische plekken
Als het om de romantiek gaat, kun je niet om sommige plaatsen of landen heen. Parijs, wereldhoofdstad van de liefde, maar ook Venetië met haar romantische watergondels. Dichterbij huis is Maastricht de ‘place to be’ voor een romantische lang weekend. Verder zijn Noorwegen met zijn prachtige natuur en de Seychellen voor de Afrikaanse kust de moeite waard om naar toe te reizen. Echter een mooi land of stad kan heel romantisch zijn, maar het is geen absolute voorwaarde. Met een beetje fantasie zijn heel veel andere dingen ook best romantisch te noemen. Bijvoorbeeld een nachtelijke picknick onder de sterren, zwemmen in een afgelegen meertje, een fietstochtje op het platteland. Het klinkt wellicht cliché, maar eigenlijk is elke plek in de wereld romantisch zolang jullie maar z’n tweeën zijn.

Spontane acties
Romantisch zijn is ook en misschien wel vooral spontaan zijn. Kom dus maar op met die onverwachte liefdesverklaringen, spontane uitjes en onbezonnen acties. Juist al die dingen die je normaal niet zo snel zou doen.

Haal romantiek en kitsch niet door elkaar
Zijn of haar bed bedekken met rozenblaadjes en er samen op liggen, terwijl jullie naar een oude ballad van Bon Jovi luisteren, is kitsch. Hetzelfde maar met zijn of haar favoriete nummer is weer heel romantisch. Zijn of haar liefdesgedichten, die je van het internet hebt geplukt, mailen is kitsch. Hem of haar met trillende stem het vierregelige gedicht, dat je speciaal hebt geschreven, voordragen komt veel romantischer over.

Romantisch internetdaten
Daten via internet kan ook romantisch zijn. Op grote datingsites, zoals bijvoorbeeld Lexa.nl, kun je heel gemakkelijk een romantisch berichtje of een spannende flirt sturen naar een leuke date. Of wat dacht je van een romantische chatsessie samen? Het is zeker het proberen waard.
Succes!