Dat kleine stukje naar de sportschool, de lange afstand naar jouw werk of de kilometers die jij aflegt naar jouw oudtante in Groningen: je kunt het zelf zo interessant maken als je wilt! Het openbaar vervoer is namelijk dé ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Deze tijd kun jij mooi gebruiken om jouw kennis van de art of flirting eens even goed bij te spijkeren. Boek jouw enkeltje en maak een ritje in de love wagon!

1. Kies je slachtoffer

Een vrije plek tegenover jouw doelwit is natuurlijk praktisch, dus ga niet zomaar ergens zitten. Ga op zoek naar een leuke passagier en neem plaats. Is er geen plek? Dring jezelf dan niet op. Blijven staan of wachten op een plek komt een beetje benauwend over (en een beetje ongemakkelijk?). Je kunt altijd nog ‘n coupé of twee doorlopen. Misschien zit die leuke chick of knappe gast er morgen wel weer? Of vind je in de eerste klas wel een classy crush.

2. Smile and wave

Als je eenmaal je plekje gevonden hebt en jij je comfortabel genoeg voelt, probeer dan op zoek te gaan naar oogcontact. Grijp niet direct naar je telefoon zodra deze persoon terugkijkt. Krul die mondhoekjes en geef hem/haar een glimlach cadeau. Zodra je deze stap gezet hebt is het tijd voor de volgende: zeg wat!

3. ‘How You Doin..’

Het kan best eng zijn om in een overvolle trein/bus/metro met een onbekende te praten, maar het zal je verbazen hoeveel mensen dit eigenlijk doen. Is die krant van jou? Hoe bevalt je boek? Zou je me even kunnen helpen met mijn bagage? Dit zijn allemaal manieren om een gesprekje aan te knopen. Val maar gewoon met de deur in huis, want zo simpel is het!

4. Aanvoelen

Niet iedereen heeft behoefte aan een gesprekje onderweg. Ontwijkt deze persoon oogcontact? Heeft hij of zij oordopjes in? Gaat hij of zij ergens anders zitten? Roept hij of zij om hulp? Dan is het tijd om op te houden lijkt me. Het zal vast niet zover komen, maar probeer signalen als deze niet te negeren.

5. Niks te verliezen!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Lukt het vandaag niet en had je gisteren ook wat moeite? Dat maakt niet uit. Oefening baart kunst, een goed begin is het halve werk en ondervinding is de beste leermeester. Kortom, na genoeg oefenen komt die casanova vanzelf wel tevoorschijn. Samen bereiken jullie het eindstation ;-)!