Je staat in de rij voor de kassa een beetje weg te dromen, terwijl je geduldig wacht tot je aan de beurt bent. Je tuurt nietsvermoedend om je heen en dan opeens word je gegrepen door een prachtige verschijning die door de deuren naar binnen komt. Je bent overvallen door de aantrekkingskracht en je kan nog maar aan een ding denken: met deze knapperd wil ik op een date! Maar hoe ga je dit aanpakken? Wij hebben een aantal tips om
e flirten met een vreemde die jouw hart gestolen heeft!

Maak oogcontact

Als jullie blikken elkaar niet kruisen, zou jouw grote crush nooit van jouw bestaan afweten en dit zou natuurlijk ronduit tragisch zijn. Ga daarom zoveel mogelijk in het zicht staan en probeer haar of zijn blik te trekken. Probeer dit echter enigszins op een subtiele manier te doen, een té doordringende blik kan misschien foute signalen (lees: een beetje freaky signalen) geven.

Lach

Heb je eenmaal oogcontact, geef jouw crush dan een grote glimlach. De combinatie van jouw sprekende ogen en een stralende lach moet hem of haar toch wel laten smelten? Flirten is initiëren en reageren. Wordt jouw glimlach beantwoord door een glimlach van de mysterieuze onbekende? Van harte gefeliciteerd, er is officieel sprake van een flirt!

Neem je tijd

Leek jouw nieuwe crush nog niet echt te happen? Geef dan nog niet op! De een ontdooit wat makkelijker dan de ander. Hij of zij was misschien niet helemaal bewust van jouw poging tot flirten. Zorg er daarom voor dat jullie nog een keer oogcontact hebben. Misschien heeft jouw crush wel een ministaarwedstrijdje nodig om overtuigd te worden..

Durf!

Uiteindelijk draait het allemaal om de laatste stap, erop afgaan. Het zou toch zonde zijn als je nooit te weten komt hoe deze flirt had af kunnen lopen! Maak een praatje, stel vragen en laat (op een bescheiden manier) merken dat je geinteresseerd bent. Je zult al gauw merken of hij/zij openstaat voor iets meer dan alleen een supermarktflirt. YOU CAN DO THIS!

 

Nog inspiratie nodig voor een leuke openingszin? Wij hebben er 10 voor jou op een rijtje gezet!