Tips4 minuten

Meerdere flirts tegelijk

Meerdere flirts tegelijk

Hoe manage ik mijn dating-contacten en hoe maak ik de juiste keuze?
Uit die enorme vijver heb jij meerdere leuke mannen of vrouwen gevist. Is het ok om al die contacten allemaal tegelijk te behouden? En hoe weet je of 1 van hen hét misschien wel is? Welke grenzen kun je opzoeken en welke moet je vooral niet overschrijden om deze fase netjes te spelen? Lees verder!

Van online naar offline
Ten eerste: relax! Het is namelijk volledig normaal en geoorloofd om meerdere virtuele relaties te hebben in dit beginstadium. Sinds internet en dating bestaan, zijn de meeste gebruikers in deze fase niet met één en dezelfde persoon bezig. Het traditionele spel is een beetje verdrukt en in de zoektocht naar de liefde is het niet gek om een tijdje met meerdere mensen tegelijk te daten en uit te zoeken hoe het zit. Maar het is niet de bedoeling dat je hier in blijft hangen! Deze fase is bedoeld om je flirts een beetje af te tasten, te kunnen sorteren en dan verder te gaan met het échte, serieuze daten.
Als je iemand in een online omgeving leert kennen, dan zal een offline ontmoeting in de echte wereld verhelderend zijn. Is hij of zij zoals jij je had voorgesteld? Zet hij of zij een eerste stap om je te versieren of moet je zelf aan de bak? Word de indruk die je eerder kreeg bevestigd of is hij of zij in het echt totaal het tegenovergestelde en knap je misschien wel volledig af? Perfecte setting om een eerste selectie te maken. En dan… next!

Stel jezelf de juiste vragen
Je hebt een date gehad met meerdere mensen, hen kunnen bekijken, hun stem gehoord. Je hebt gebaren gezien bij het praten, het gezicht kunnen bekijken terwijl ze praatten, maar toch weet je het nog niet.. Elk van je dates heeft dingen die je goed bevallen en waar je je tot aangetrokken voelt. Maar toch, maar toch.. Logisch dat je twijfelt! Je gaat misschien wel een keuze maken voor de toekomst, dus dan wil je wel een beetje zeker van je keuze zijn.
How to handle? Haast je niet, leer je dates beter kennen voordat je kiest. Overleg het met je vrienden, maak desnoods plus- en minlijstjes als je serieus wilt weten of je verder wilt met iemand. Stel jezelf de vraag of je jezelf met die persoon ziet over 1 jaar, 15 jaar of misschien wel tot in het bejaardentehuis. Wie van deze mannen/ vrouwen vind ik niet alleen fysiek aantrekkelijk, maar heb ik ook echt iets mee? Verwacht hij/ zij hetzelfde van een ander? En zit je wat betreft wensen voor de toekomst een beetje op dezelfde golflengte? Het is makkelijk om alleen in het nu te denken en je daardoor te laten leiden. Maar als je echt op zoek bent naar iemand voor de lange termijn, dan moet je misschien toch even verder kijken.

Hoe ver ga je?
Natuurlijk doe je dit alles binnen je eigen normen en de grenzen van de ander. Een ander opzettelijk of bewust kwetsen is niet de bedoeling. Wees eerlijk tegen jezelf en je ‘minnaars’. Je doet niets verkeerd en kunt dus gewoon eerlijk en transparant zijn over de situatie. Je leert alleen meerdere mensen tegelijkertijd kennen, het is niet zo dat je meerdere liefdes tegelijk hebt en iemand bedriegt. Houd het alleen niet te lang bij deze situatie om verwarring te voorkomen. Misschien dat één of meerdere van je ‘projecten’ wel ongeduldig wordt en er vandoor gaat. Op een gegeven moment weet je genoeg om te bepalen met wie je in ieder geval voorlopig verder wilt. Zelfs als je stiekem nog een beetje twijfelt: de rest ga je vanzelf wel ontdekken, maar maak een keuze!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven