Tips3 minuten

Mannen houden wél van vorm!

Mannen houden wél van vorm!

Rondingen: mannen zijn er wél dol op!
Stoornissen, crash-diëten en plastische chirurgie: het is allemaal normaal of veelvoorkomend. Al wordt het besef bij sommigen soms iets sterker dat het niet normaal is om eruit te zien als Barbie (niet die van Oh Oh..); het blijft het ideaalbeeld van en voor veel vrouwen. Maar wat nou als mannen juist wel van een beetje vorm houden?

De XXS-hype
Op straat kijken mannen inderdaad eerder naar meisjes met perfecte maten, slanke benen en strak bovenlijf met alles erop en eraan. XXS is in het overgrote deel van de damesmagazines en modereportages nog steeds de maatstaf. Niet alleen vrouwen hebben hier inmiddels een lastig haalbaar ideaal in gevonden, ook het idee van mannen over wat een perfecte vrouw is, wordt hierdoor beïnvloed. Maar als er gekozen moet worden tussen voluptueus en iets ronder zoals Beyoncé of ultraslank en ‘boney’ als Keira Knightley, dan is de keuze volgens mannen makkelijk gemaakt.

Je hebt vrouwen en dé vrouw
En dan is er nóg een fijne mannenstrategie: de modellen in een blaadje of film zijn niet per se de vrouwen die ze ook als perfecte vrouw voor zichzelf zien. Een meisje dat ze op straat nastaren hoeft geen meisje te zijn waar ze ook een relatie mee zouden willen. Zelfs al kijken ze buitenshuis graag naar dunne(re) meisjes; in bed en in hun leven is een vrouw met iets meer vorm en rondingen meer gewenst. Kijken naar iets is iets heel anders dan het aanraken. Zachte lijven voelen fijner en warmer. Een zakje botten is minder lekker knuffelen, zoiets.
Net als hoe vrouwen een man al dan niet bewust ‘selecteren’ op goede vader-skills voor eventuele kinderen, wordt een zachtere vrouw ook eerder als ideale partner en moeder van toekomstige kroost gezien. Zacht wordt snel geassocieerd met zorgzaam. Ook laat een vrouw met een klein randje erop zien dat ze niet alleen maar bezig is met (niet) eten. Een feestje zal ze niet snel overslaan en lekker eten is een feest voor haar. Een vrouw die zich af en toe kan laten gaan met lekker eten en drinken, is veel fijner voor een man, dan een vrouw die stoïcijns een blaadje sla zit te herkauwen. Leuke dingen doen en doen waar je zin in hebt, maakt een mens blij en dus aantrekkelijk!

Lekker in je vel
De ‘perfecte maatvoering’ is dus eigenlijk een relatief begrip. Als je blij bent met je lijf, ongeacht hoeveel spek er wel of niet op zit, dan zal je zelfvertrouwen je zichtbaar laten stralen. Een vrouw die goed in haar vel zit, is het mooiste wat er is. Als ze dan ook nog weet hoe charmant ze kan zijn en hoe ze die charmes kan gebruiken, is dat helemaal supersexy.
Teveel controle en teveel bezig zijn met dun (willen) zijn, vinden mannen niet gezellig. Liever geniet je samen van het leven en duw je daarbij ook af en toe een frietje naar binnen als je daar zin in hebt! Veel sexyer dan sla herkauwen dus..

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven