Je hebt hem op een datingsite ontmoet en jullie genieten van elk moment dat jullie bij elkaar zijn. Maar dan blijkt, wanneer je hem beter leert kennen, dat hij wel erg graag thuis is Hij heeft niet heel veel zin om uit te gaan en zit liever achter de televisie of speelt spelletjes op zijn spelcomputer. Je blijkt op een echte huismus te zijn gevallen. Maar hoe ga je hier mee om en hoe krijg je hem zover dat hij wat vaker met  jou meegaat?

Niet te ver
Probeer hem niet mee te nemen naar een saai stuk niemandsland. Bezoek samen een leuke stad en regel een lekkere lunch in een hippe lunchroom. Haal hem persoonlijk op, anders bedenkt hij straks weer een smoes om niet zijn huis uit te hoeven.

Niet te lang
Wanneer jullie ergens samen naartoe gaan, zeg hem dan hoe laat je denkt weer thuis te zijn. Als hij het naar zijn zin heeft, dan vergeet hij wellicht de tijd en heb je hem lekker voor jezelf. Plak er dan gelijk een romantisch diner aan vast.  

Keep it simple
Die huismus van jou vindt uiteraard zijn bed of bank ook  reuze gezellig.  Dat thuiszitten van hem is een gewoonte, dus probeer hem daaruit te halen en zeg dat je een leuke en rustige plek weet waar hij kan chillen. Er is meer dan alleen maar televisie kijken en dat moet je ook gewoon tegen hem kunnen zeggen. Jij doet moeite, dan mag hij op zijn beurt ook zijn best doen.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Vertel vooral lekker enthousiast over alle pluspunten van jullie uitje samen. Hou rekening met zijn interesses en ga bijvoorbeeld naar de bioscoop en reserveer een film met zijn favoriete acteur of actrice. Zorg ervoor dat hij zijn zin krijgt, dus slik een paar keer als hij kiest voor iets dat jij niet zo ziet zitten. Wees blij dat je hem meekrijgt en later zie je wel weer verder.

Probeer eens iets anders
Je kunt aan de andere kant ook kiezen voor heel wat anders. De kans is namelijk ook aanwezig dat hij zegt, wanneer je hem uitnodigt voor de bioscoop, dat hij met een grote LCD televisie en home cinema alles in huis heeft om thuis een film te bekijken. Hij heeft gelijk , dus stel een theaterbezoek voor of ga samen naar een leuk concert.  

Hij is zoals hij is
Dwing hem niet om dingen te ondernemen waar hij echt geen zin in heeft. Wanneer hij het naar zijn zin heeft, zal het de volgende keer gemakkelijker zijn om hem mee te nemen. Er zijn trouwens wel grenzen aan wat jij allemaal voor hem over hebt om hem uit zijn huis te lokken. Je kunt niet aan alle wensen voldoen en het kan ook zomaar zo zijn dat jullie gewoon niet bij elkaar passen. Cijfer jezelf dus niet weg en stel jezelf de vraag: wil ik dit eigenlijk wel?
Succes!