Waar je tegenwoordig allemaal al rekening mee moet houden, maar het hoort erbij. Hoe ga je met dates, scharrels en potentiële partners om in de wereld van social media? Facebook etiquette uitgelegd!

Do
1. Geef hem of haar beperkt toegang op je profiel als de Facebook-vriendschap je nog ietwat te vroeg is. Logisch dat je niet meteen teveel wilt verklappen.
2. Gebruik je status-updates om hem/ haar over jou te laten nadenken. Als het je lukt om je briljante grappigheid in geinige posts over te brengen scoor je pluspunten!
3. Zorg dat je profielfoto het leukste van jou laat zien. Met een foto die anders dan anders is, bijvoorbeeld tijdens een parachutesprong, val je al gauw op tussen de ik-ben-blij-met-glaasje-wijn- in-de-hand-foto’s!
4. Beperk het posten van foto’s of check-ins met dates tot een minimum. Zelfs als het helemaal fantastisch was, is het voor de ander misschien ook niet direct het summum als alles met iedereen gedeeld wordt. Ben je met meerdere dates bezig, dan is het helemaal handiger om dingen voor jezelf te houden..
5. Verwijder tags van foto’s waar je minder florissant op staat. Het is in deze tijd snel gebeurd, een foto van jou in een ongewenste pose of situatie, maar gelukkig ben je er met 1 klik vanaf.
6. Neem wat tijd om je favoriete pagina’s en interesses bij te werken. Zo kan je date een kijkje krijgen in jouw keuken, van jouw karakter. Een vaag, underground bandje of een heftige film kan hem/ haar nieuwsgierig naar je maken.
7. Schenk aandacht aan je grammatica en spelling. Alhoewel je date het misschien niets kan schelen, staat het chiquer als je weet hoe je normaal Nederlands gebruikt.

Don’ts
1. Je druk maken als hij/ zij je niet meteen opsnort op Facebook en vriendjes wil worden. Het betekent niet meteen dat er iets te verbergen valt, maar misschien is er nog wat tijd nodig om te wennen om zoveel met je te delen.
2. Facebooken als je (iets) teveel gedronken hebt.. Dat vraagt om problemen.
3. Iets negatiefs over je dates schrijven. Zelfs al is hij/ zij nog geen vriendin van jou op Facebook, grote kans dat het via-via bij hem/ haar terecht komt in deze kleine wereld.
4. Vergeten om foto’s van jou met exen te verwijderen. Zelfs al wil je heus je verleden niet uitvagen, het is beter om persoonlijke souvenirs voor jezelf te houden dan op een plek waar al je honderden vrienden en dates erbij kunnen. Hij/ zij zou kunnen denken dat je nog terug wilt naar je oude liefde.
5. Liegen over je interesses om jezelf interessanter te maken. Als je elkaar straks in het echt beter kent, komt iemand altijd achter de valse persoonlijkheid die je gecreëerd hebt en die je niet bent.
6. Urenlang zijn/ haar timeline en foto’s analyseren en uitpluizen wat elke post en foto betekent. En als je het toch niet kunt laten om dat te doen, begin er dan toch niet over. Grote kans dat hij/ zij het niet fijn zal vinden en je met andere ogen gaat bekijken.
7. Teveel delen door elke scheet te posten. Er is niets mis met een beetje mysterie en iemand die vastgeplakt zit aan het internet en zijn/ haar telefoon is niet per se erg aantrekkelijk.