Uitgaan4 minuten

Voetjes van de vloer voor de liefde!

Voetjes van de vloer voor de liefde!

Zie jij jezelf wel samen met die leukerd met losse heupjes? Dan is dít het moment om de dansvloer te bestormen en je van je beste kant te laten zien! Maar niet voordat je onze do’s and don’ts gelezen hebt natuurlijk.

Voordat je de stad in gaat

DO
Draag iets dat past bij de locatie en het thema. Is het een rock ’n roll avond, kom dan niet in je 90’s outfit, voordat je door de beveiliging wordt aangezien als een raver voor een undergroud houseparty.

DON’T:
Niet vergeten je op te frissen en voldoende deodorant te gebruiken. Zelfs de beste dance moves zullen de aandacht niet af kunnen houden van zweetparels op je voorhoofd en zweetplekken in je kleding.

Make your move

Do:
Laat zien wat je in je mars hebt. Vind je iemand leuk om te zien, wees niet bang om dat te laten zien aan hem/ haar. Dus naar hem/ haar toe gaan, oogcontact maken en bovenal: dans met hen. Zelfs als dat betekent dat je anderen aan de kant moet duwen.. Als je een plaat aanvraagt waar jij gek op bent voel je je zelfverzekerder om dit te doen.

DON’T:
Vraag niet iemand ten dans die duidelijk met iemand is. Dat dit in dansfilms zo werkt, wil niet zeggen dat wij als normale stervelingen hoeven te verwachten dat dit bij ons ook zo soepel verloopt.

Move your feet

DO:
Vergeet vooral niet om er lol mee te hebben als je het doet. Houd je van dansen? Show it! Of het nou een stevige salsa is, een body roll, buikdansen of de funky chicken: je eigen moves laten je echte ik zien die lol heeft in de dingen die je doet. En iemand met dezelfde gekkige gewoontes ontmoeten is zo een stuk eenvoudiger!

DON’T
Denk niet dat iemand een klein heupwiegje zal zien vanaf de andere kant van de kamer. Dat doen ze niet.

Laat je voeten voor je spreken

DO
Wacht gerust tot je van de dansvloer af bent voordat je een gesprek aanknoopt. Iemands aandacht trekken met wat interessante moves en dan toeslaan en jezelf voorstellen als hij/ zij aan de bar staat.

DON’T
Begin vooral geen gesprek op de dansvloer. Zelfs als je betere moves hebt dan Beyoncé, is de kans klein dat je openingszin goed gehoord én opgevat wordt. ‘Wát zeg je???’ met een hand achter zijn/ haar oor om je goed te verstaan: geen goede start.

Pas op je voetenwerk

DO:
Let op je passen als je danst. Je wilt dat je opvalt, niet dat je letterlijk op hem/ haar valt. Dus kijk op dat je niet iemands tenen verplettert als je de moonwalk doet of hem/ haar een mep verkoopt tijdens een enthousiaste vertolking van ‘Vogue’.

DON’T
Laat je twee ‘linkervoeten’ je dansplezier niet bederven. Misschien ben je niet zo’n geweldige danser, maar je enthousiasme, gevoel voor humor en misschien een beetje afkijken van anderen kunnen je ver brengen.

Geduld is een schone zaak

DO
Volhouden. Als je een dansje hebt gedaan met iemand die je leuk vindt, maar het heeft niets gebracht, wacht dan tot een goed nummertje en probeer het opnieuw. Zoiets opbouwen kan een groeiproces zijn.

DON’T
Je door de concurrentie laten afpoeieren. Alleen omdat hij/ zij met iemand anders danst, betekent nog niet dat het game over is. Veel mensen dansen gewoon met iedereen. Wie weet is hij/ zij met smart aan het wachten tot jij hem/ haar komt redden!

Let’s get physical

DO
Maak fysiek contact. Als je het goed doet, kan dansen een snelle manier zijn om intiemer te worden. Vingers die in elkaar verstrengeld zijn of een hand die in een zij of op een schouder rust kan een manier zijn om dichterbij elkaar te komen, zonder ongemakkelijke chitchats om elkaar te leren kennen.

DON’T
Overdrijf het niet. Het is een fijne lijn tussen flirterig gedrag en halve aanranding. Doe het nét even verkeerd en ze rennen van je weg. Nog erger: eruit worden gegooid door de beveiliging, omdat je iemand hebt lastig gevallen.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven