Uit elkaar gaan4 minuten

Denk goed na voor je terug gaat naar een ex

Laura, 22/03/2019
Denk goed na voor je terug gaat naar een ex

Ergens houden jullie nog van elkaar en op de een of andere manier is er nog niemand voorbij gekomen die aan hem/ haar kan tippen. Je denkt vaak terug aan de mooie momenten (en vergeet steeds vaker de mindere tijden), dus waarom zou het niet alsnog kunnen werken? Denk eerst na over de volgende punten.

1. Nieuwe partners
Jij kan dan misschien wel je bedenkingen hebben om weer bij elkaar te komen. Maar hoe zit dat met je ex? Misschien is hij/ zij wel verder gegaan met zijn/ haar nieuwe leven en dan is de kans groot dat hij/ zij niet zit te wachten op hernieuwd contact van jouw kant. En zijn nieuwe liefde al helemaal niet.

2. Open wonden
Mocht je relatie om nare redenen geëindigd zijn, bedenk je dan of je naast vergeven ook kunt vergeten wat er gebeurd is. Het blijkt niet altijd makkelijk om daar overheen te stappen. Zelfs als het in begin van de verzoenperiode heel goed lijkt te gaan, kunnen oude problemen gemakkelijk weer de kop op steken, bijvoorbeeld als je een keertje ruzie krijgt..

3. Herhaling van de geschiedenis
Wie zegt dat het dit keer allemaal anders loopt? Als jij of je ex niet hebben geleerd van de eerder gemaakte fouten, dan kan het zomaar weer hetzelfde lopen. En de schade die na een tweede ronde achterblijft kan zelfs erger zijn dan na de eerste.

4. Jouw vrienden en familie
Als je veel tijd huilend op de schouders van je ouders hebt doorgebracht en urenlang hebt geëvalueerd waarom hij zo’n eikel was en hen hebt overtuigd om het alsjeblieft met jou eens te zijn, denk dan heel even aan hen en wat je gezegd hebt voordat je rechtsomkeert naar je ex maakt.

5. Zijn/ haar vrienden en familie
Aan zijn kant van de ‘omgeving’ kan jij de hartenbreker zijn in de ogen van je ex zijn/ haar familie en vrienden. Om die reden kun je niet verwachten dat je je direct weer bij hun kunt voegen zonder dat zij daar een beetje moeite mee kunnen hebben.

6. Roze bril
Op eenzame momenten is het makkelijk om nostalgisch te worden over je voorbije liefde. Maar bedenk eerst even goed of je tijd samen echt zo fantastisch was als hoe je het hebt onthouden. Na verloop van tijd kunnen slechte herinneringen naar de achtergrond verdwijnen.

7. Things change
Zelfs al waren de gouden tijden samen écht heel goed, weer bij elkaar komen hoeft niet even makkelijk te gaan als toen. In de tijd die je uit elkaar bent geweest kúnnen er dingen veranderd zijn. Smaken kunnen veranderen, net als meningen en interesses. Wie weet passen jullie niet meer zo goed bij elkaar als toen.

8. Gebroken hart
Als jij het hartje van de ander de eerste keer gebroken hebt, pas dan extra op. Zelfs al voelt het nu als het beste ding om te doen, het zou hun hart en zelfverzekerdheid voor altijd kapot kunnen maken als je een maand later toch niet meer zo geïnteresseerd zou zijn.

9. De magie opnieuw creëeren
Ga er niet vanuit dat de romantiek van de eerste keer dat jullie samen kwamen vanzelf terug zou komen. Door te blijven praten over oude verhalen, houd je meer vast aan het verleden dan dat je bezig bent met de toekomst samen.

10. Zijn/ haar recente verleden
Kun jij omgaan met alles wat hij/ zij heeft gedaan en meegemaakt nadat jullie uit elkaar zijn gegaan? Misschien hebben ze wel met iemand anders gedatet, samengewoond, getrouwd of zelfs kindjes gekregen en ook al is hij/ zij nu misschien weer single, je moet voor jezelf bedenken of je met hun nieuwe stukje emotionele bagage kunt omgaan.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven