Tips om te verleiden3 minuten

Hoe stap ik op die knappe vrouw af?

Collin, 14/02/2023
Hoe stap ik op die knappe vrouw af?

Heren hoe zit het met jullie zelfvertrouwen? In de liefde is niets makkelijker dan excuses te bedenken om niet in het diepe te hoeven springen. Te zelfverzekerd is niet goed, maar het helpt je wel om eerder op iemand af te stappen die je leuk vindt. Hierbij onze tips om zo al die klassieke redenen, om juist niet op die leuke knappe vrouw af te hoeven stappen, naast je neer te leggen.

1. Ze is te aantrekkelijk voor me

Dé meest gebruikte reden om maar niet naar iemand toe te hoeven lopen! We hebben nieuws voor je! Leven met een mooi meisje aan je zijde is de droom van veel mannen. Je vindt haar mooi, dus zeg dan dat ook gewoon! Misschien vindt zij zichzelf helemaal niet zo mooi, dus zal ze zich op z’n minst gevleid voelen.

2. Ze is te intelligent

Heeft ze soms de Nobelprijs voor natuurkunde of literatuur gewonnen? Nee? Nou dan. Je bent vast niet zo dom als je denkt. Er zijn een hoop verschillende manieren waarop je intelligent kunt zijn. En één manier heb je al bewezen, je bent intelligent genoeg om geïnteresseerd te zijn in haar.

3. We hebben niet dezelfde interesse(s)

Oké, dat is een feit. Verstop je echter niet achter dit excuus. Want een ander feit is dat zodra je haar zag, je hart op hol sloeg. Bovendien kan het best zo zijn dat jullie goed bij elkaar passen, ook al houden jullie niet van dezelfde dingen. Informeer maar eens bij koppels uit je directe omgeving! Weleens van ‘opposites attract’ gehoord?

4. Ze is veel ouder / jonger dan ik

Is dat wat je tegenhoudt of ben je soms bang om voor het wat-zullen-ze-wel-niet-zeggen effect? Laat ze maar lekker kletsen. Kijk maar eens goed om je heen, een leeftijdsverschil tussen koppels is echt geen barrière (meer). Zeg tegen jezelf dat jij haar jonger maakt of zij jou juist wijzer.

5. Ze is veel groter / kleiner dan ik

Ja, ja, heren, deze smoes horen we vaak als mannen bang zijn om een blauwtje te lopen. Sinds wanneer is lengte een criterium? Stel een lijst samen met alle punten waarop jij en dat meisje fysiek verschillen. Dan ben je nog wel even bezig.

6. We zijn teveel maatjes geworden

Het gebeurt heel vaak dat een man en vrouw, die al heel lang bevriend zijn, op een dag dichter bij elkaar komen. Je houdt van haar, maar durft het haar niet te vertellen, omdat je bang bent dat je verliefdheid jullie vriendschap op het spel zet. Dat is heel normaal, maar wel te laat. Wanneer je verliefd op haar bent geworden, is jullie vriendschap al niet meer dezelfde. Maar zo erg is het niet en er is eigenlijk maar één oplossing: zeg het tegen haar. Misschien heb je heel veel te verliezen, maar nog veel meer om te winnen.

7. Ze is te leuk voor mij

Je vindt een meisje leuk die iedereen aan het lachen maakt en dat maakt je bang? Stel het is het tegenovergestelde, je gaat uit met het minst grappige meisje dat je kent. Volgens mij kies je dan heel snel voor de vrouw met humor. Je zult trouwens ook snel merken dat dit meisje nog genoeg andere kwaliteiten heeft.
Wat de drempel ook is die je tegenhoudt om op haar af te stappen, Relativeer je bevooroordeelde meningen en ideeën en toon zelfvertrouwen. Je zult merken dat de ander vaak nog onzekerder is dan jijzelf.
Succes!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven