Voorspel2 minuten

Hoe moet ik vertellen wat ik lekker vind?

Hoe moet ik vertellen wat ik lekker vind?

Donderdag 22.49. Jij ligt thuis op de bank een boek te lezen, maar jouw concentratie is ver te zoeken. Jouw gedachtes dwalen namelijk af naar gisteren rond deze tijd: jullie eerste keer.. Het was wel even wennen. De eerste keer direct raak is zeldzaam. Schaamte en angst kunnen jouw verlangens temperen en jij hebt niet de guts om aan te geven wat jij echt lekker vindt. Maar, awkward of niet, als jij verlangt naar die vuurwerkshow tussen de lakens, zul je dat onderwerp aan moeten snijden.. Maar hoe? Bij deze vier manieren om erover te praten, subtiel en eerlijk!

Met humor

Een grapje hier of daar verlicht al gauw de situatie. Dit geldt ook voor ‘bedproblemen’. Probeer met humor aan jouw crush te vertellen wat jou op het hart ligt. Probeer dit een beetje subtiel over te brengen, een schunnige mop uit je hoofd leren is geen goed plan. De ironie en het daarbij behorende gegrinnik zijn vaak zeer effectief. Je zult gauw genoeg merken of hij/zij jouw ‘grapje’ begrepen heeft.

Oprecht

Een andere manier is direct met de deur in huis vallen. Vertel jouw date dat hij/zij de eerste keer er af en toe er nét naast zat en dat je het liever op deze of deze manier hebt. Hij of zij zal je misschien even gek aankijken, maar het is wel duidelijk. Waarom er omheen draaien als je het ook gewoon zo kan doen? Let wel een beetje op de manier waarop, je wil ook niet de deur uit gaan als een hartenbreker..

Bescheiden

Ben jij niet het type ‘rechttoe-rechtaan’ of vind jij het moeilijk om in ongemakkelijke situaties de juiste woorden te kiezen? Probeer het dan duidelijk te maken met lichaamstaal. Draai bij ‘de tweede keer’ direct in jouw favoriete positie, schuif zijn/haar handen naar jouw lievelingsspot of laat door middel van jouw reacties aan hem/haar merken wat jouw date goed doet.. Of niet.

Speels

Een laatste manier van aangeven wat jij wil is door middel van spelletjes. Gebruik hiervoor een spannend kaartspel of verzin zelf ondeugende vragen die jullie op een speelse wijze aan elkaar kunnen stellen. Zo komen jullie verlangens vast en zeker bovendrijven. De spelregels? Animo, een ongeremd vertrouwen in elkaar en lachen, een heel erg hoop lachen!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven