De ‘girl next door’: a living phantasy

‘Het meisje van hiernaast’ is door de blockbusters inmiddels verworden tot een levende fantasie. Het buurmeisje is ‘hot’, maarrehhh.. de girl next door.. Zijn wij dat zelf ook niet?

Het meisje van hiernaast: zó dichtbij en toch zo ver weg
In feite is de girl next door niemand minder dan elk willekeurig ‘alledaags meisje’. De collega van een afdeling verderop, de buurvrouw, dat meisje uit de klas of de kassière bij de Ap. En daar zijn er veel van. Een meisje uit de realiteit, het echte leven: eigenlijk allesbehalve een fantasievrouw.
Vreemd genoeg is er juist een ware fantasiewolk ontstaan rondom dit meisje. Mannen dromen weg bij het meisje dat je elke dag ziet staan bij de tramhalte. Het meisje dat zonder make-up, toeters of bellen haar koffie drinkt als jij je krantje leest in de coffeeshop. Hij fantaseert weg bij het meisje, dat volgens hem onmetelijk veel charme uitstraalt en vol zit met boeiende geheimen. De Angelina Jolies en Shakiras van deze wereld worden verbannen naar een wereld van onbereikbare en misschien zelfs wel tikkie verouderde iconen, terwijl het meisje van de bakker de (erotische?) fantasieën van mannen in beslag neemt. Een verwarrende omslag, maar positief voor ieder van ons die nog nooit op de cover van de Elle heeft gestaan en gewoon zonder bodyguard boodschappen kan doen.

De perfecte girl next door
Wie is de perfecte girl next door? De perfecte girl next door is vooral… niet perfect.
In plaats van nep, fake, plastic, Photoshop en paspopformaat XXXXS, is zij eenvoudig, echt en puur natuur. In de snelheid van de dag van vandaag, alle namaak en de oppervlakkigheid van de wereld om ons heen, zijn veel mannen volledig into de echtheid en toegankelijkheid van de girl next door.
Ondanks dat ze misschien wel de meest pure en simpele fantasievrouw is, is ze niet per se gemakkelijk te bereiken of te ‘krijgen’. Ze suggereert wellicht iets (in de ogen van de man?), maar geeft uiteindelijk niets bloot. Mannen verlangen meer naar haar, aan wie nog zoveel te ontdekken valt, dan naar alle vrouwen waarvan ze alles al gezien hebben. Beter nog: in het geval van de girl next door is de kans op haalbaarheid sowieso groter, waardoor de fantasie zowel in droom als realiteit alleen maar toeneemt.

Van fantasie naar werkelijkheid
Net als bij elke fantasie, kun je je afvragen of je er iets mee moet doen. Vaak blijft een fantasie bestaan zolang het gefantaseerde niet bereikt wordt. Onvervulde dromen over Jennifer Lopez en Charlize Theron blijven interessant, aangezien je hen toch niet gaat ontmoeten. Maar wat als je jouw letterlijke droomvrouw dagelijks ziet, ze zo dichtbij is dat je haar parfum kunt ruiken en haar in de ogen kunt kijken? Als je blij wordt door dat ene moment dat je haar ziet en je bedenkt dat ze misschien wel de ware voor je kan zijn? Is ze misschien wel de moeder van je toekomstige kinderen? De girl next door-fantasie is heerlijk en geniet ervan, maar misschien moet je deze fantasie tóch een keer proberen de waarheid in te trekken, voordat je misschien wel je grote liefde laat lopen!