Tips3 minuten

Flirtblunders op social media

Flirtblunders op social media

Social media is niet meer uit ons leven weg te denken. Ook al krijgen we het steeds beter onder de knie, een klein online blundertje zit af en toe in een klein hoekje. Van een hele oude foto liken tot aan iemands naam invoeren in de statusbalk, het is ons allemaal wel eens overkomen! En ja, het is nog net iets gênanter als de naam of foto van jouw nieuwe crush is.. Bij deze 6 blunders waar wij mee te maken kunnen krijgen als wij stiekem voor de honderdste keer die knapperd gaan uitchecken op social media!

6 x flirtblunders op social media

1. Crazy stalker

Het is natuurlijk leuk om op Facebook te zien hoe het met je vrienden gaat, maar eigenlijk zijn wij veel meer geïnteresseerd in de mensen waar wij (nog) geen vrienden mee zijn. Het profiel van jouw crush analyseren is leuk ALS het onopgemerkt blijft, maar helaas, soms wil het nog wel eens zo zijn dat wij per ongeluk een like uitdelen. Op een foto uit 2009. Om half 2 ’s nachts. Ja, gaat dat maar eens uitleggen..

2. Enthousiaste liker

Of je nou rustig aan het scrollen bent op Instagram of op Facebook, het gevaar van enthousiast liken ligt altijd op de loer. De nieuwe functie op Facebook waarbij jij verschillende emoties kan aangeven is le-vens-gevaarlijk. Heb jij eindelijk de guts om een foto van jouw crush te liken, klik jij per ongeluk op ‘geweldig’! Dit is gewoon too much, vooral als geheime aanbidder. En Instagram? Dat verdomde hartje is gewoon véél te gevoelig.

3. In het openbaar uitchecken

Jij praat natuurlijk al weken over jouw nieuwe vlam. Aangezien jouw vrienden nu toch wel heel nieuwsgierig zijn geworden, pushen zij jou om zijn profiel op Facebook op te zoeken. Jij opent het profiel van jouw crush en showt het enthousiast aan iedereen. Dan hoor jij een stem van een vreemde achter jou: ‘Hé, dat is mijn beste maatje’! Awkwaaaaard..

4. Een absoluut ongepaste foto versturen

Snapchat is een hartstikke leuke app, tenminste, als je weet hoe je ‘m moet gebruiken.. Het zou nog wel eens kunnen gebeuren dat jij voor de grap een sexy foto naar jouw vriend wil sturen (de app verwijdert de foto’s toch na een aantal seconden), maar jij per ongeluk de verkeerde naam aanklikt. Juist. Die van je nieuwe crush. Een beetje te vroeg voor sexting, denk je niet?

5. Status of zoekbalk?

Jij staat met jouw vriendin op een feestje te kletsen als er opeens een ongelooflijke hottie binnen komt lopen. Zij weet hoe hij heet en aangezien jij te bang bent om direct op deze knappe vreemdeling af te stappen, besluiten jullie eerst zijn profiel op Facebook uit te checken. Op de eventpagina van het feestje typ jij naarstig zijn naam in de zoekbalk… Toch? Helaas, niets is wat het lijkt. Jij blijkt namelijk zijn naam in de statusbalk te hebben getypt. Nu weet iedereen op het hele feest dat jij een dingetje hebt voor de mysterieuze Luuk L.. Nou, toch maar een praatje met hem maken dan?

6. Meerdere gesprekken tegelijkertijd

Jij bent gezellig (en gespannen) met die superleuke jongen (Mark) aan het kletsen op Facebook Messenger, als hij opeens vraagt of jij een hapje met hem wil eten. Dit moet je toch direct aan je vrienden vertellen? Jij opent als de wiedeweerga jullie groepschat en begint het gesprek met ‘O MY GOD jongens, Mark heeft mij net meegevraagd op date!’ Je afvragend waarom er niemand reageert, zie jij opeens dat jij de groepsapp helemaal niet hebt geopend: jij zit nog steeds in de chat met Mark. Ai.. dat is ongemakkelijk.

De oplossing? Lach om jouw blunders and.. Love your imperfections!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven