Tips2 minuten

Wie neemt het initiatief voor het eerste afspraakje?

Wie neemt het initiatief voor het eerste afspraakje?

Het is er door onze voorouders ingestampt dat mannen nog altijd de eerste stap moeten zetten bij het maken van een eerste afspraakje. Maar geldt deze regel vandaag de dag eigenlijk nog steeds in onze moderne en vrije maatschappij?  

Dilemma
We moeten het toch wel toegeven, vrouwen zijn tegenwoordig totaal niet meer bang om het initiatief te nemen en sommige mannen zijn hier maar wat blij mee. Hierdoor hoeven ze zelf namelijk niet meer de eerste stap te nemen, wat toch wel een bepaald risico (lees: fiasco) met zich mee kan brengen. Aan de andere kant zijn er ook nog altijd veel vrouwen die bang zijn kritiek te krijgen op het feit dat ze zich te ondernemend opstellen. Wat moeten we nu doen, toch maar de zorg voor de eerste date aan de mannen overlaten?  

Duwtje in de goede richting
Ok, maar wat het als wachten op die eerste stap van de man nu wel erg lang duurt? In dat geval moeten de dames toch maar zelf het heft in handen nemen. Hoe? Door bijvoorbeeld op subtiele wijze hem te laten weten dat je wel zin hebt in een afspraakje met hem. Het idee is om je toekomstige date op het juiste spoor te zetten, zonder hem zichtbaar tot actie te dwingen. Op deze manier kan hij uiteindelijk toch trots zijn dat hij de eerste stap heeft gezet, terwijl jij vanbinnen stiekem lacht, omdat jij hem hiertoe hebt uitgelokt.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven