Afgelopen middag kreeg jij een berichtje van Bernard, een knappe vent die je gisteravond hebt ontmoet op een borrel van Lexa. Helemaal uitgelaten open jij zo snel mogelijk jouw inbox, en daar staat het. Een kort berichtje in dikgedrukte letters: « Heb jij zin in een beetje Netflix & Chill vanavond? »

Netflix & WAT?

Wat heb ik nou net gelezen? Iedereen heeft het de laatste tijd over dat ‘Netflix & Chill’, maar wat bedoelen ze er eigenlijk mee? Gelukkig voor jou is daar de helper in nood Wikipedia, de site die jou trouw door menig schooljaar heeft geholpen en ook nu weer een trouwe vriend blijkt te zijn. Thank you Internet!

Netflix & Chill is een uitspraak die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het betekent letterlijk ‘lekker samen video-on-demand Netflix kijken’, maar het is zoveel meer dan dat. Netflix en Chill is een beetje ‘actie’ tussen jullie beiden tijdens of na de serie of een film, met het geluid van Netflix op de achtergrondmuziekje. Google laat ons weten dat dit Netflix & Chill in eerste instantie helemaal niet bedoeld was als een sexueel iets. Maar goed, de memes waren al snel gemaakt en voor je het wist was er geen houden meer aan.

Dus, met andere woorden, jij hebt zojuist het brutale voorstel gekregen om bij Bernard ‘Netflix te gaan kijken’. Niet meer, niet minder.

Netflix & WAAAT?

Wil jij niet laten merken dat jij eigenlijk geen idee had wat dit betekende, is het van belang dat je hem snel terug smst. Het was wel echt leuk, die Bernard.. Een filmpje kijken kan geen kwaad, al helemaal met de realisatie dat jij al een week geen WiFi meer in jouw huis ontvangt. En je weet het nooit, misschien wil Bernard wel écht de haard aanmaken en gezellig een oude zwart-wit film met jou op de bank kijken. Je hebt gister op de borrel nog aan hem verteld hoe leuk je dat vindt.

Na 15 minuten van innerlijke strijd besluit jij hem iets terug te sturen: ‘Deal! Ik neem de wijn en de popcorn mee’. Een kleine, ondeugende glimlach, omdat jij in je achterhoofd stiekem wel weet wat er gaat gebeuren..