Stel je voor. Je ouders zijn al een lange tijd uit elkaar en vrijgezel. Ze zijn op middelbare leeftijd en hebben het verder goed voor elkaar. Na de scheiding zijn er voor beide partijen nog geen nieuwe relaties geweest en nu hebben je ouders besloten om met andere te gaan daten. Je moeder is al vrij snel online aan het daten, terwijl je vader het eerst nog even offline probeert.

Opnieuw een puber
Uiteraard gun jij jouw ouders het allerbeste. Natuurlijk had jij het liefst gezien dat ze voor altijd bij elkaar zouden blijven, want dat wil elk kind. Maar soms is het beter wanneer twee wegen zich scheiden, zo ook voor jouw ouders. Je begrijpt ook wel dat ze niet voor de rest van hun leven alleen willen zijn, maar dat ze nu aan het daten zijn geeft jou gemixte gevoelens.
Neem nou je moeder. Een zelfstandige, lieve vrouw van 54 jaar oud. Leuke baan en twee volwassen kinderen, het enige wat nog ontbreekt is een partner. Op jouw aanraden heeft je moeder zich aangemeld bij een online datingsite. Eén op de vijf relaties ontstaat tenslotte via online dating. Zo gebeurt het dat ook jouw moeder een account aanmaakt. Ze krijgt online een hoop aandacht en zit vanaf dat moment onafgebroken achter de computer.
Langzaam verandert jouw moeder van een volwassen vrouw in een jong pubermeisje. Om de tien minuten hoor je giechelende geluidjes achter de computer vandaan komen en wanneer je naar haar kijkt heeft ze rode blosjes op haar wangen. Wanneer ze haar eerste echte date heeft, kan ze twee dagen van tevoren over niets anders meer praten en heeft ze al minstens drie keer haar hele kledingkast aangetrokken op zoek naar dé perfecte outfit.

Nieuwe start
Natuurlijk is het gek voor jou om je moeder ineens zo te zien. Ze vergeet van alles en zit alleen nog maar achter haar computer. Het huis is een rotzooi en de koelkast al twee weken leeg. Maar je kunt het ook zo zien. Je moeder is klaar met alleen zijn en wil een nieuw avontuur aangaan. Ze krijgt veel positieve aandacht van mannen en je ziet dat het haar goed doet. Dat pubergedrag kan misschien een beetje gek zijn, maar dat moet je maar accepteren. Hoe vervelend het ook is dat je ouders zijn gescheiden, uiteindelijk wil je ze gelukkig zien.