Tips3 minuten

Vijf dingen om van te genieten zolang je single bent

Vijf dingen om van te genieten zolang je single bent

Ook al droom je van de grote liefde en een leven met z’n tweetjes, vergeet niet dat het single bestaan ook zijn goede kanten heeft. Er zijn talrijke voordelen die, als je er goed mee leert omgaan, soms tot een onverwachte ontmoeting kunnen leiden. Maar let op: ook al ben je single, maak er niet te veel misbruik van. Hoe dan ook, hier zijn vijf tips om je kansen op leuk gezelschap te verhogen en ondertussen te blijven genieten van het leven.

1.    Wees egoïstisch
Denk eraan om jezelf goed te verwennen. Single zijn zorgt ervoor dat je soms meer vrije tijd overhoudt dan een ander, maak hier dan ook gebruik van. Profiteer van deze ‘extra’ tijd door goed voor jezelf te zorgen: massage, sporten, winkelen, yoga, enz. Vele ontspannende momenten die goed zijn voor lichaam en geest! En vergeet niet, het uiterlijk speelt ook een rol bij het ontmoeten van mensen, dus verwaarloos jezelf niet.

2.    Wees een feestneus
Singles hebben het voordeel dat ze vrij zijn om te doen en laten wat ze willen. Terwijl de meeste stelletjes niet te laat thuis willen komen vanwege hun partner die op hen zit te wachten, kun je als single zo lang van de avond/nacht genieten als je zelf wilt. Tot in de vroege uurtje op stap? Niemand die je tegenhoudt. Wat is er nou leuker dan een toevallige ontmoeting in een barretje op de hoek van de straat? Of tijdens een leuk feestje waar je onverwacht terecht bent gekomen? Het kan goed zijn dat je een nachtvlinder sneller ontmoet dan je denkt.

3.    Wees verleidelijk
Als single zit je aan niemand vast. Soms is dit misschien juist niet zo leuk, maar ook al dreigt de eenzaamheid de overhand te nemen, blijf om je heen kijken en maak juist gebruik van de situatie dat je aan niemand verantwoording hoeft af te leggen. Een knipoogje hier, een verleidelijke blik daar. Het mag allemaal! Lekker flirten en ondertussen trouw blijven aan jezelf. Dat is wel belangrijk. Verder is alles toegestaan!

4.    Wees een carrièretijger
Ook op het gebied van werk biedt een single bestaan vele voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld je vrije tijd nuttig besteden door te investeren in interessante projecten en zo een topcarrière opbouwen op het gebied waar jouw passies liggen. Tegen de tijd dat je dan een leuke man of vrouw tegenkomt, zit jij goed in je vel op werkgebied en heb je meer ruimte om te genieten van de liefde, in plaats van te tobben over je werk.

5.    Carpe diem – pluk de dag
Juist die kleine momentjes waarop je je misschien een beetje alleen voelt, kunnen juist veel vreugde en voldoening geven. Zolang je maar niet bij de pakken neer gaat zitten. Breng deze momenten lekker op de bank door met een dvd’tje of draai je nog eens een keer om in je bed. Het kan allemaal! Ook kun je een lekkere lunch voorbereiden voor je vrienden of een rondje over de markt gaan lopen. Er zijn genoeg momenten waarop je je juist als single heerlijk kunt voelen. Open jezelf en lach naar het leven, dan is de liefde vast niet zo ver weg.  

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven