Tips2 minuten

Bericht uitpluizen: ‘Wat ben je aan het doen?’

Bericht uitpluizen: 'Wat ben je aan het doen?'

Een sms is vaak lastig te interpreteren. Er komt geen lichaamstaal aan te pas en de toon waarop het bedoeld wordt is lastig te achterhalen. Het alombekende ‘Wat ben je aan het doen?’ is een perfect voorbeeld van zo’n overgeanalyseerd berichtje. Als jij de gelukkige persoon bent die het betreffende sms’je ontvangt, waar moet je dan op letten?

Booty Call

Wanneer het sms’je laat op de avond verstuurd wordt, gaan er natuurlijk al wat alarmbellen rinkelen. ‘Wat ben je aan het doen?’ kan dan al snel opgevat worden als een ‘booty call’. Heb jij geen interesse in een relatie van dit soort? Ga er dan vooral niet op in.

Uitnodiging

Als het sms’je echter op een eerder tijdstip van de dag verstuurd is, kan het eventueel een uitnodiging zijn. Jullie hebben de hele avond nog voor je, dus misschien wil deze persoon wel de rest van de dag met jou doorbrengen. Is dit niet het geval, dan is het een kwestie van pure interesse. Het wordt vaak gebruikt als het begin van een sms-gesprek, waardoor de rest vanzelf volgt.

Verveling

Zijn jullie het stadium van interesse al gepasseerd, dan zou je het sms’je kunnen zien als een teken van verveling. Dit hoeft natuurlijk niet negatief te zijn, want er wordt in ieder geval aan je gedacht, toch? Ben jij niet zo’n positieve denker, voel je dan vooral niet verplicht om te reageren, want je hebt wel wat beters te doen dan iemands verveling te verhelpen.

Verlegen

Naast dat ‘wat ben je aan het doen?’ een teken van interesse, verveling of vrijpostigheid kan zijn, kan het ook als verlegenheid opgevat worden. Als de zender niet zo goed weet wat hij of zij precies wil zeggen, dan is dit natuurlijk een veilig bericht om te versturen. De zender moet dan wel weten dat dit bericht dus meerdere betekenissen heeft. Een simpel bericht met een complexe betekenis.

Let dus op, als jij een sms’je in de late avond ontvangt kun jij deze persoon beter maar gewoon negeren (tenzij je booty wil natuurlijk). Krijg jij dit berichtje eerder op de dag, denk dan goed na over hoe deze persoon dit kan bedoelen en wat jouw antwoord gaat worden…

Veel flirtplezier gewenst!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven