Tips3 minuten

De eerste SMS: hoe moet ik reageren?

De eerste SMS: hoe moet ik reageren?

Na een leuke date, een spannende ontmoeting of een online match made in heaven is de volgende stap altijd zeer spannend. Wie sms’t eerst? Moet ik bellen? Wat stuur ik? Maar dan is het zover: je telefoon vibreert en de vlinders vliegen in het rond. Jouw crush sms’t! Na enige opluchting komt nu de volgende kwestie: wat stuur ik terug!?

1. Blij!

Het sms’je is in the pocket, what’s next? Geef jezelf de tijd om blij te zijn. Je hebt een indruk gemaakt en hij/zij wil graag contact met je. Geniet van deze positieve aandacht en begin dan pas na te denken over de volgende stap. Het is niet erg om hem/haar even te laten wachten.

2. Niet te snel terugsturen

Zo komen we ook direct bij de volgende tip. Ben niet te gretig en te enthousiast. Laat het berichtje eventjes voor wat het is, en laat de huidige status een beetje bekoelen. Het kan afschrikken wanneer jij binnen 1 seconde een bericht terug stuurt. Daar komt ook nog bij dat je niet wil dat hij/zij denkt dat je niks anders te doen hebt, toch? Houd de spanning erin, take it easy.

3. Blijf casual

Je bent blij en geduldig, maar nu is het jouw beurt. Het belangrijkste is: blijf casual! Jouw reactie zorgt opnieuw voor een eerste indruk. Ben geïnteresseerd, beleefd en stay classy! Pas wel op: ben geïnteresseerd, maar stel niet te veel vragen. Hij/zij moet ook moeite doen om jou te leren kennen!

4. Speedy Gonzalez

Een te snelle reactie is nu uitgebreid besproken, maar ga ook niet te snel in de gesprekken die zullen volgen. Initiatief nemen is nooit verkeerd, maar zorg ervoor dat initiatieven worden genomen op gepaste momenten. Je mag best na twee berichtjes vragen of hij/zij een keer wil afspreken, maar als de sfeer het niet toelaat, dan is een stapje terug op z’n plaats.

5. Ben jij de eerste die sms’t?

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij diegene bent die de eerste move maakt, nog beter natuurlijk! Jij zit niet stil en geeft aan dat je interesse hebt en hem/haar beter wilt leren kennen. De bovenstaande tips gelden ook voor deze situatie. Wees niet bang als je niet direct iets terug krijgt, die persoon is waarschijnlijk net zo blij met jou sms’je en zit te broeden op het perfecte antwoord!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven