Tips3 minuten

SMS ontcijferen: ‘We bellen’ vs. ‘Ik ga je bellen’

Ilkka, 28/08/2019
SMS ontcijferen: 'We bellen' vs. 'Ik ga je bellen'

Na de date staan jullie buiten nog een beetje te kletsen, maar de tijd is nu echt gekomen om afscheid van elkaar te nemen. Maar hoe, dat is de vraag. Wordt het een passionele kus, gaan jullie toch voor drie kussen, of weten jullie allebei niet goed wat jullie moeten doen en gaan jullie voor een ultra-ongemakkelijke hand?

Waar jullie ook voor kiezen, je hoopt toch dat er een sms’je van jouw date in jouw inbox te vinden is als jij thuiskomt. Nadat hij/zij aangaf dat het een gezellige avond was, kan er nog een boodschap in staan, namelijk ‘we bellen’ óf ‘ik ga je bellen’. Op het eerste gezicht lijkt dit hetzelfde bericht, maar als we er langer over nadenken blijkt dat ze een compleet verschillende achterliggende gedachte hebben..

‘We bellen’: Twijfel en chaos

Deze afsluiting is toch enigszins een domper: ‘ja, maak je geen zorgen, we bellen’. Deze boodschap komt er namelijk op neer dat zowel jij als jouw date de volgende stap kan maken. ‘We bellen’ betekent eigenlijk ‘Laten we eens gaan kijken wie de eerste stap zet’. Dit klinkt echter makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Degene die de eerste stap zet wordt namelijk vaak gezien als ‘de verliezer’. Om een of andere reden denken wij allemaal dat het te wanhopig overkomt, waardoor de telefoon oppakken en zijn/haar nummer intoetsen opeens een van de hoogste drempels ooit wordt. Zetten jullie allebei jullie trots niet opzij, dan bestaat er een grote kans dat het maar bij deze ene date bleef. Een teleurstelling, want dat zou toch jammer zijn!

‘Ik ga je bellen’: Een garantie

Laat nou niet direct de moed in je schoenen zakken, maar soms kan deze boodschap een omweg zijn om van iemand af te komen. De ander heeft niet het gevoel te moeten bellen, omdat de ander had gezegd dit te doen. Maar (nu komt de positieve boodschap): dit is de meeste keren NIET het geval! Over het algemeen is dit een oprechte en eerlijke manier om te zeggen: ‘jij vond mij leuk, ik vond jou leuk en ik neem verantwoordelijkheid. Maak je geen zorgen, ik ga je écht bellen’. Jouw date laat zelfverzekerdheid zien en vraagt vertrouwen van jou. Een persoon waar jij op kan bouwen!

Een ding is zeker: we kunnen er alle scenario’s op los laten, maar uiteindelijk is het toch een kwestie van gevoel. Heb jij een leuke date gehad, dan kan het niet anders zijn dat jouw nieuwe vlam hier ook zo over denkt. Bellen, niet bellen, met date 2 zit het hoe dan ook dan wel snor!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven