Tips3 minuten

Bericht uitpluizen: ‘Tot gauw…’ vs ‘Tot gauw.’

Bericht uitpluizen: 'Tot gauw...' vs 'Tot gauw.'

Als je nog maar net contact hebt met iemand die jij hebt ontmoet op Lexa, dan is het soms lastig om een berichtje te interpreteren. Zelfs de hoeveelheid puntjes achter een zin kunnen ervoor zorgen dat er duizenden gedachtes door je hoofd schieten en jij een paniekaanval voelt opkomen. Wat kan het leven kan soms lastig zijn.. Blijf ademen, wij zijn hier om jou te helpen met het uitpluizen van de mysterieuze puntjes!

Tot gauw…

Daar staan ze dan, die drie bolletjes. Wat een spanningen kunnen doodgewone leestekens met zich meebrengen! Tot gauw… Wil jouw crush jou nou wel of niet snel zien? De geheimzinnige boodschap kan op een aantal manieren geinterpreteerd worden.

Als eerste kan deze korte maar krachtige zin opgevat worden als een ‘verlegen’ uitnodiging. In dit geval betekenen de puntjes ’tot gauw, als jij dat graag wil’. De puntjes laten zien dat de afzender jou graag wil zien, maar hij of zij is bang dat jij dat misschien niet wil. Bang om afgewezen te worden plaatst jouw aanbidder puntjes, zodat jij deze zelf kan invullen (of niet, dat kan natuurlijk ook).

Als jouw crush wat mondiger is, zou je de puntjes ook kunnen interpreteren als ‘wordt vervolgd’. De afsluitpunten worden normaal namelijk gebruikt om te laten zien dat de boodschap niet in een sms past en nog doorgaat in een ander bericht. Als blijkt dat de afzender puntjes plaatst terwijl er nog genoeg ruimte in het bericht over is, dan wil hij of zij misschien de spanning een beetje opbouwen. De ontvanger van het bericht kan dus alleen maar gissen naar het einde. Klaar om een scherp antwoord terug te sturen? Wat jouw aanbidder kan, kan jij ook!

Tot gauw…

Maar, hoe zit het dan ‘Tot gauw’ gevolgd wordt door maar een punt? Als de rest van het berichtje hartelijk (of zelfs warm) is, dan kan dit betekenen dat jouw lover weet dat jij ongetwijfeld een berichtje terug gaat sturen. Hij/zij is erg zeker van zijn/haar zaak en jullie hebben dat extra tandje spanning helemaal niet nodig, het is allemaal al vurig genoeg. Toch zou het wel net wat leuker zijn als jouw lover een uitroepteken zou gebruiken. Dan weet je tenminste dat hij of zij net zo enthousiast is over jullie SMS-contact als jij!

Echter, als de rest van het berichtje onpersoonlijk en koud is, zou ‘Tot gauw.’ weleens ‘Vaarwel, tot nooit meer.’ kunnen betekenen. Hij of zij geeft geen indicatie van een datum dat jullie elkaar weleens zouden kunnen gaan zien en de rest van het bericht lijkt een (volgende) date ook niet te ondersteunen. Hé, maar niet getreurd, er zwemmen nog véééél meer vissen in de zee!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven