Tips4 minuten

Kerst is om verliefd (op) te worden!

Laura, 22/03/2019
Kerst is om verliefd (op) te worden!

Kerst: het feest van de liefde?
Uitgaan, je eigen tijd indelen, uitslapen en alle andere leuke dingen die een single in alle vrijheid kan bepalen ten spijt, wil een single eigenlijk maar één ding: verliefd zijn.
Kerst zoals in de videoclip van ‘Last Christmas’: samen rollen en giechelend sneeuwballen gooien in de sneeuw, tot je – hoe toevallig – over elkaar heen struikelt en al zoenend tussen de struiken belandt. Daarna warmen jullie je samen op in grote kersttruien, opgerold in elkaars armen en op jullie gezichten zijn de vlammetjes van het haardvuur zichtbaar.  Dat is wat wij singles willen: een verliefde kerst!
Niks geen wilde feesten van kerstavond tot de middag van Tweede Kerstdag, en dat terwijl je daar als single juist de tijd en gelegenheid voor hebt. Slechts een klein groepje singles beseft dat dit een, of misschien wel de (enige) uitgelezen kans is om het ochtend te zien worden en Eerste Kerstdag heerlijk in bed door te brengen. ’s Avonds misschien even een klein dinertje bij je eigen familie, om je daarna weer op te lappen voor nog een avondje en weer een klein gat in de volgende dag te slapen. Dit keer in Tweede Kerstdag. Vervolgens een klein rendez vouz-tje in de middag met een kleedje op je schoot op een door heaters verwarmd terras. Voor de die-hards is Tweede Kerstdag nog een extra kans om alle sterren te zien voor de vrijgezel ook echt gaat slapen. Één groot feest, zou je zeggen.
Maar niets is minder waar. In plaats van te genieten van de luxepositie, die heel goed mogelijk volgend jaar verdwenen is en plaats gemaakt heeft voor een kerstdiner bij moeder op kerstavond, een brunch op de eerste bij zijn/ haar ouders en ’s avonds gourmetten bij je vader. Met een beetje pech zijn alle ouders gescheiden en heb je dus 4 (al dan niet verplichte) etentjes. Heel gezellig, maar waarom in 2,5 dag gepropt terwijl je bij 1 van de dinertjes al meer eet dan je op een hele dag nodig hebt?!
Het gras is duidelijk altijd groener aan de andere kant. Want stelletjes die niet kunnen ontkomen aan het strakke stramien dat voor sommigen kerst heet, verlangen juist naar een ‘vrijgezellige’ kerst. Luieren, stapel films erbij, afhaaleten en stappen: alles kan. Opzitten en pootjes geven hoeft niet of nauwelijks. Maar singles willen juist weer niets liever! Die zogeheten ‘vrijheden’ geven hen juist het gevoel alleen op de wereld te zijn; niemand geeft om hen. En zelfs als zij de rest van het jaar heel goed alleen kunnen zijn; met kerst willen zij dolgraag bij een schoonfamilie aanschuiven.

Onze tip:
Probeer te genieten van het moment en besef wat de voordelen zijn van de specifieke situatie waarin je zit.
Ben je single? Ga op pad, feest en flirt je suf en wees blij dat je lekker uit kunt slapen (en zet ook geen wekker om te doen alsof je wél een reden hebt om eruit te gaan en jezelf vervolgens alleen maar te pijnigen). En bedenk: het is vrij onwaarschijnlijk dat je dit type kerst nog heel vaak gaat meemaken, dus geniet ervan zolang het kan!
Ben je deel van een setje? Geniet van al je diners en ’verplichtingen’. Klinkt gek, maar probeer er de ‘bright side’ van te zien. Het feit dat je eindelijk weer eens tijd hebt om uitgebreid te eten en lang (na) te tafelen en bij te praten. Ook al vind je het misschien overbodig en voelen bepaalde etentjes als moetjes: hoogstwaarschijnlijk komt het uit een goed hart en word je omgeven door liefde. Geniet ervan en omarm Rummikub, gedichtjes en ijstaart, al is het maar om een ander te pleasen. Kerstgedachte!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven