De media staan er elke dag bol van: crisis, faillissementen en zelfs het woord recessie wordt niet geschuwd. We worden massaal bang gemaakt voor de magere jaren die komen gaan. Maar wat doe je als single wanneer je niet zoveel geld hebt? Het daten moet natuurlijk wel gewoon doorgaan.

Lekker thuis
Het goedkoopste is nog altijd lekker thuis blijven. Voor een eerste date is het misschien niet de allerbeste optie, maar als jullie al een beetje vertrouwd met elkaar zijn dan is het wel een leuke en spannende oplossing. De ingrediënten zijn: kook vooral lekkere kleine gerechtjes voor je date, er zit dan altijd wel een smaakvolle tussen, steek een romantisch kaarsje aan,  schenk een lekker drankje in en geniet vooral van elkaar.

Picknick
Als je het niet ziet zitten om je date thuis uit te nodigen, kun je ook iets buitenshuis organiseren. Hoeveel kost een zelfgeorganiseerde picknick nu helemaal? Je kunt er zelfs in dit jaargetijde een romantische picknick van maken. Zorg dat jullie warme kleding aanhebben, neem een lekker dik kleed mee, zorg voor een goede fles wijn en natuurlijk lekkere hapjes. Ook een strandwandeling, met na afloop chocolademelk om weer op temperatuur te komen, kan heel romantisch uitpakken en is bijna gratis!

Singing in the rain
Maar wat nu als het regent? Dan kan je een afspraakje in de openlucht wel vergeten. Geen paniek! Ga bijvoorbeeld samen naar een gratis opname van jullie favoriete tv-show. Wat dacht je van het SBS 6 programma ‘Hole in the Wall’ of misschien vinden jullie samen ‘De Wereld draait door’ wel heel interessant. Je kunt je vaak makkelijk opgeven via de website van de omroep waar het programma wordt uitgezonden. Daarnaast hebben veel bioscopen op een doordeweekse dag een voordeeltarief. Plan je date op die dag en neem zelf een lekker hapje en drankje mee!

Toch naar die hippe club?
Wil je toch uitpakken en samen met je date naar een hippe club? Zorg dan dat je op de gastenlijst komt! Misschien kun je dit regelen via je vriendennetwerk, maar ook kun je op diverse internetsites gastenlijstplekken winnen. Je nodigt je date eerst bij je thuis uit, waar jullie eerst wat zelfgemaakte mixdrankjes drinken. Zo kunnen jullie alvast gezellig kletsen en tegelijkertijd spaar je geld uit voor de vaak dure drankjes in een club!

Creatief
Kortom de financiële krapte maakt ons ook op datinggebied noodgedwongen een stuk creatiever. Wacht dus niet af en gebruik je fantasie. Overspoel je date met complimentjes en verras hem of haar met iets origineels. Het hoeft niet altijd veel geld te kosten.