Zelfvertrouwen2 minuten

Dames, zet de eerste stap

Dames, zet de eerste stap

Je herkent de volgende situatie vast wel. Hij kijkt regelmatig naar haar. Aan de andere kant van de bar, kijkt zij zijdelings zijn kant op. Hij kijkt weer naar zijn bier en zij staart naar haar wijntje. Drie uur later, kijkt hij nogmaals verlegen naar haar. Zij draait zich niet meer om, teleurgesteld van het wachten op niets. En toch had het anders kunnen zijn, wanneer zij bijvoorbeeld van haar barkruk was opgestaan en dichterbij was komen staan, dan had hij wellicht wel wat gezegd. Want een ondernemende vrouw, dat is altijd verleidelijk. Waarom is dat eigenlijk?

De eerste stap zetten is altijd het moeilijkste
De traditie wil dat een man meestal de eerste stap zet, kennis maakt en zo het risico loopt een blauwtje te lopen. Het is ook bekend dat mannen liever niet het risico lopen hun ego te krenken. Een groot aantal mannen vindt daarom zeker heel spannend wanneer jij als vrouw het initiatief neemt. Dan kan overal zijn natuurlijk, bijvoorbeeld op een datingsite, tijdens een feestje of in de kroeg.

Het bewijst dat je karakter hebt
Een vrouw die de touwtjes in handen heeft, bewijst vaak een persoon met karakter te zijn. Het cliché wil dat een dergelijke vrouw in staat is elke man om haar vinger te winden. Ze is origineel en heeft vaak een sterke en aantrekkelijke persoonlijkheid. Dat is tenminste wat de meeste vrijgezelle mannen denken. En dat beeld van de opstandige, vrije en ondernemende vrouw blijft een ontzettend sexy beeld.

Het maakt je mysterieus
Door het initiatief te nemen, fantaseert een man over alles waartoe jij in staat bent. Je wordt hierdoor heel mysterieus en erg sexy. Hij wil vast en zeker alles van en over je weten!

“Moderne” mannen hebben ook vaak een vrouwelijke kant
Laten we voor het gemak even generaliseren. Mannen met feministische moeders, dat zijn mannen die tijdens of na de jaren ‘70 geboren zijn, zijn vaak niet opgevoed met alle clichés rondom de traditionele “macho man”. De man van tegenwoordig kan genieten van alle voordelen die vroeger alleen voor vrouwen bestemd waren. Zoals verleid worden, aangesproken en zelfs versierd worden. Wat is het heerlijk om een vrije vrouw te zijn! We vragen ons stiekem af hoe de mannen dat vroeger deden?

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven