Serieuze relatie4 minuten

Hoe geef je je relatie de beste aftrap?

Hoe geef je je relatie de beste aftrap?

De perfecte kick off van een nieuwe relatie!
Jullie love story is begonnen.. Lieve woordjes in je oren, ondeugende berichtjes op je telefoon en vlinders in je buik. Nu is de tijd om elkaar te leren kennen en een goede basis neer te leggen. En eigenlijk gelden de drie punten niet alleen voor een nieuwe relatie, maar zouden deze drie ‘gouden regels’ altijd moeten gelden!

Be yourself!
Leugens zijn de slechtste grondleggers. Zorg er dus vanaf dag 1 voor dat hij/ zij niet denkt dat je van hardrock en sushi houdt, terwijl je dit alleen maar gezegd hebt, omdat jouw nieuwe liefde daar gek op is. Zou lullig zijn als je groen uitslaat als je getrakteerd wordt op rauwe vis en je daar stiekem allergisch voor ben. Of geen enkel liedje mee blijkt te kunnen zingen van jouw ‘favoriete’ band of artiest.
Om iemand te imponeren is het doen alsof je iemand anders bent geen goed idee. Het komt altijd uit, ook al lijkt het een tijdje te werken. Komt hij/ zij erachter, dan loop je het risico dat jullie ooit zo sprookjesachtig begonnen relatie op de klippen loopt. Just be yourself. Is veel makkelijker en beter voor het verloop van je relatie. En wel zo leuk als jullie elkaar ook een beetje aanvullen op bepaalde vlakken in plaats van elkaars kloon te zijn.
Druk je uit zoals je dat het liefst of automatisch zou doen, zonder je tegen te laten houden door de situatie dat je hem/ haar wilt versieren. Doe zoals je tegen je vrienden zou doen. Laat gerust weten dat je verslaafd bent aan salmiak en dat je in het weekend graag vogels spot. Dat is nou eenmaal jouw eigen ik die hij/ zij ook leuk moet vinden!

Open en eerlijk fundament
Wat belangrijk is voor hem/ haar is belangrijk voor jou om te weten. Door te weten waar hij/ zij zich goed bij voelt – en vooral ook waarbij niet – kun je voor zowel jezelf als de ander teleurstellingen voorkomen. En al zit je nu gezellig samen op jullie wolk; er komen ook wel eens andere tijden.  
Open en eerlijk met elkaar kunnen praten is daarom de sleutel tot langdurig succes. Als je beide alles kunt zeggen wat je op je hart hebt, heb je een prima begin te pakken en zorg je ervoor dat nagenoeg alles bespreekbaar is. Belangrijke wensen en verlangens kun je maar beter bespreken. Als je beide akkoord gaat dat er nog contact is met ‘de ex’, dat je elkaar 100 keer per dag belt of liever niet, elkaar alles vertellen of misschien toch niet helemaal alles.. Kortom: open kaart spelen en vertellen wat je van elkaar verwacht en hoe jij je een relatie voorstelt is erg belangrijk en zal op den duur alleen maar positief uitpakken. Als blijkt dat je op fundamentele punten niet met elkaar op een lijn zit, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om toch niet met elkaar verder te gaan.
Dat je niet op date 1 over dat soort dingen wilt beginnen is goed te begrijpen. Maar in de loop van de tijd is het verstandig om toch af te tasten wat voor jou en de ander wel en niet werkte in de relaties hiervoor. Hem/ haar voorzichtig confronteren met de gewoonte om rommelig te zijn in huis of juist een enorme opruimmanie te hebben. Jij bent een vroegslaper, hij/ zij een nachtbraker. Hij/ zij is zuinig, terwijl jij alles over de balk smijt. Jij gaat het liefst elk weekend feesten, terwijl hij/ zij liefst filmpjes kijkt op de bank. Soms trekken tegenpolen aan, maar het werkt niet altijd even goed in de praktijk.

Vertrouwen & respect
Iemand vertrouwen zou niet iets moeten zijn dat je verdient of dat met de tijd vanzelf komt en groeit. Vertrouwen moet je eigenlijk meteen aan iemand geven als je besluit voor elkaar te gaan. Want daarmee zeg je dat je er vanuit gaat dat de ander je niet zal bedriegen, je zal respecteren en eerlijk zal zijn tegen jou en je nooit met opzet pijn te doen.
Iemand wantrouwen tot het tegendeel bewezen is, is een slecht uitgangspunt waar je zelf niet vrolijk van wordt en waar je zelfs het ongewenste gedrag mee kunt uitlokken.
Geef hem/ haar zeker in het begin wat tijd, want een status over laten gaan van ‘vrijgezel’ naar ‘in een relatie’ vraagt wat aanpassingstijd die verschilt per persoon. Je mag niet van iemand verwachten om meteen zijn/ haar leven om te gooien. Heb geduld en als je regelmatig laat zien hoe gek je op iemand bent, zal heel veel vanzelf gaan!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven