Daar sta je dan met je vrienden in een bomvol café. Bij binnenkomst had jij direct die knappe single in het vizier. Nou ja, single? Dat weet je natuurlijk nog niet. Wat je wél weet, is dat jullie blikken elkaar continu kruisen. Tijd voor een praatje dus! Maar hoe benader je iemand eigenlijk en hoe breek je op een leuke manier het ijs? Wij geven een paar tips:

Maak de eerste move

Het is altijd leuk als iemand op je afstapt. Twijfel dus niet en benader die leukerd op wie je een oogje hebt als eerste. Of je nu een man of een vrouw bent: het is leuk om versierd te worden. Ga er echter niet van uit dat diegene net als jij vrijgezel is en ook op zoek is naar een flirtpartij. Onderdruk je zenuwen en begin het gesprek met een grote lach. Je zult al snel merken dat jouw gevoel klopte: jouw crush wil ook graag met jou kletsen!

Vermijd openingszinnen

Iedereen weet dat je met tenenkrommende openingszinnen niet ver komt. Niet alleen zijn het vaak suffe grapjes zoals ‘Deed het pijn toen je uit de hemel viel?’, maar ook is de gemiddelde openingszin seksistisch en bot. Er zijn maar weinig singles die dit soort platvloerse toenaderingspogingen kunnen waarderen. Gooi het dus over een andere boeg en wees gewoon eerlijk: ‘Ik wilde dolgraag met je praten, dus hier ben ik!’. Toch nog wat onzeker? Maak dan een grapje van een oeroud cliché: ‘Ik kan niet geloven dat ik dit nu zeg, maar ken ik jou niet ergens van?’. Het zou immers best kunnen dat jullie elkaar al eerder hebben ontmoet, toch? 😉

Scoor met humor

Yes, de kop is eraf! Jij hebt de stoute schoenen aangetrokken en bent op jouw crush afgestapt. Het eerste contact is gelegd en het gesprek kan nu echt beginnen. Maar waar ga je het over hebben? Je kunt jouw gesprekspartner natuurlijk complimenteren met zijn of haar uiterlijk en kleding. Maar het is veel leuker om iemand te verrassen met een leuke grap of gek gespreksonderwerp. Zo kun je net doen alsof jij en je vrienden een discussie hadden over iets. Je kunt dan mooi aan jouw crush vragen wat hij of zij ervan vindt. Toevalligerwijs delen jullie dezelfde mening, waarop je triomfantelijk kan juichen richting je vrienden! Ook kan je op de proppen komen met gekke feitjes of een bloedserieus gesprek over horoscopen en sterrenbeelden beginnen. Wedden dat jij de volledige aandacht van jouw crush te pakken hebt? Pas alleen wel op dat je niet als een totale lolbroek overkomt en schakel op tijd over naar een ander onderwerp.

Wees jezelf

Bovenal is het natuurlijk het allerbelangrijkste om jezelf te zijn in het gesprek. Ben je van nature geen grapjas, probeer dan ook niet krampachtig de leukste in huis te zijn. Luister naar jezelf en wees vooral geïnteresseerd in wat jouw crush te zeggen heeft. Probeer niet zenuwachtig te ratelen of het hele gesprek over te nemen, maar stel open vragen en luister ook écht naar zijn of haar antwoorden. Op deze manier breek jij gezellig het ijs: succes verzekerd!