Waar ontmoet je singles?6 minuten

Waar ga je de ware zoeken én vinden?

Laura, 22/03/2019
Waar ga je de ware zoeken én vinden?

Thuis op je fijne lounge bank gaat er écht niet opeens iemand naast je zitten, die zegt de man of vrouw van je leven te zijn. Je moet dus zelf op zoek naar plekken waar die kansen ontstaan en waar je het toeval een handje kunt helpen. Hier een paar plekken om te zoeken!

Datingsites: de places to be
Vroeger ging je met die jongen van drie straten verderop, simpelweg omdat je hem al kende en je niet zoveel anderen ontmoette. Wilde je iets ‘exotischer’, dan moest je echt wel op pad. Gelukkig hebben we in dit tijdperk een foefje om niet letterlijk je deur uit te hoeven stappen en tóch te kunnen zoeken naar that missing piece: datingsites.
Datingsites kennen allerlei voordelen: een flinke tijdsbesparing, verhoogde kansen door de keuze die er reuze is (en je veel meer mensen tegelijk kunt doorspitten dan in het ‘echie’) en elkaar te leren kennen zonder te oordelen over het uiterlijk (in eerste instantie). Het laatste kan voor velen een drempel wegnemen waarbij je in het begin niet onzeker hoeft te zijn over je figuur, uiterlijk of uitstraling. Pas als je elkaar al een beetje kent, ontmoet je elkaar en dát scheelt!
Er zijn ook een paar valkuilen, zoals het verslingerd raken aan de virtuele wereld en dit niet meer zien als een begin van een ‘live’ relatie, maar als een plek om vooral niet meer te verlaten en je er in te verbergen. De grootte van het aanbod is een voordeel, maar maakt het kiezen daarbinnen soms ook lastig.

Bars en nachtclubs, een ticket voor de volgende ochtend
In bars en clubs barst het van de leuke dames en heren die vaak ook nog redelijk welwillend zijn en een flirt niet snel uit de weg gaan.
De voordelen: het is een gelegenheid om plezier te hebben en als je plezier hebt, ben je op je mooist. Je bent gezellig met je vrienden en vriendinnen en wie weet eindig je de avond wel met diegene die je al de hele avond in de gaten houdt. Ook kan het goed zijn dat je door deze omstandigheden moves durft te maken en dingen durft te zeggen die je anders niet had gedurfd.
De risico’s: de volgende ochtend wakker worden naast een bijna-vreemdeling die niet van plan is om zich jou nog te herinneren nadat je bent vertrokken. Hoe verleidelijk ook: er zijn relatief gezien weinig grote liefdesverhalen die beginnen op de dansvloer, dus romantiseer het niet teveel.

Het werk(t)
Liefde op het werk is al lang geen taboe meer: in Europa zou bijna 30% van de setjes elkaar hebben ontmoet op de werkvloer. Logisch ook, als je bedenkt dat je daar het grootste gedeelte van je dag doorbrengt.
De voordelen: je hoeft niet tot het einde van de dag te wachten om elkaar te zien, je kunt samen lunchen en even stiekem knuffelen tussen twee afspraken door en samen naar huis is wel zo gezellig.
De risico’s: je hebt geen tijd meer voor jezelf, je hebt elkaar niets meer te vertellen als je ’s avonds samen bent want ja, je weet al wat de ander overdag heeft gedaan… En dan zijn er nog de roddels die je zou kunnen krijgen en gedoe als één van jullie een hogere functie heeft. En what to do als je ruzie hebt..? Dan moet je heel professioneel zijn om daar goed mee om te kunnen gaan.

Bruiloften & partijen
Er wordt vaak gezegd dat bruiloften dé gelegenheid zijn om andere singles te ontmoeten die misschien zelfs wel je soulmate zouden kunnen zijn. Resultaat: je merkt dat je altijd, puur toeval natuurlijk, aan de tafel van de (al dan niet wanhopige) singles wordt geplaatst. Dat zijn helaas niet alleen die superleuke chick of die spontane gozer, maar ook de 42-jarige, gescheiden nicht met haar drie kinderen, de studievriend van vroeger die ook alleen is gekomen en nog wat mensen die zich mogelijk niet geheel op hun gemak voelen in een groep die verder grotendeels bestaat uit stelletjes..
De voordelen: de magie die op een bruiloft hangt heeft vaak een romantische uitwerking. Zelfs als je een beetje anti bent, who knows is hij of zij wel ‘the one’! Je bent in ieder geval niet de eerste die het overkomt..
De risico’s: de ergste avond van je leven meemaken terwijl je probeert weg te rennen van je buurman of -vrouw die maar niet ophoudt met jou bestoken met allerlei vragen en die vastbesloten lijkt om naar huis te gaan met het bruidsboeket en… met jou!

Via via
Uiteraard kun je je liefde ook vinden via je vrienden of familie. Verjaardagen, een avondje met vriend(inn)en, een vrijgezellenfeestje, wat dan ook. Overal zijn weer nieuwe mensen te ontmoeten.
De voordelen: als hij/zij een vriend(in) is van jouw vriend(in), delen jullie alvast meer dan je van een vreemde zou weten. Het is goed mogelijk dat je dezelfde waarden, humor en/of kijk op het leven hebt. En als jouw vriend(in) positief is over degene in kwestie, dan kun je daar hoogstwaarschijnlijk wel van op aan. Win-win!
De risico’s: stel dat het toch niet blijkt te werken, dan is er een kans dat je vrienden of familie toch extra hun best zullen doen om jullie bij elkaar te houden. En je blijft elkaar mogelijk nog wel vaak tegen komen, maar aan de andere kant: dat is voor later zorg.

Bottom line: anywhere!
Zonder bewust op te zoek te gaan, zoals bij bovenstaande opties, kan élke plek de place to be zijn. Bij de bakker, de bushalte, in de supermarkt, de wachtruimte van de huisarts: liefde kan overal toeslaan en in een seconde en één blik kan het gebeurd zijn. Klinkt alsof het over een film gaat, maar het gebeurt..
De voordelen: het is romantisch en het is een mooi verhaal. Het is simpel, want het vergt geen voorbereiding en je bent helemaal jezelf op dat moment!
De risico’s: rustig wachten tot het toeval of lot je gaat overvallen kan lang duren, dus een beetje helpen of actie voeren kan nooit kwaad. Daarnaast kan het spannend zijn om een wildvreemde gewoon maar aan te spreken als je elkaar in die wachtkamer stiekem begluurt, puur omdat je zeker weet dat hij of zij het is.. Maar goed: wie niet waagt, wint nooit wat!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven