Verliefd worden3 minuten

Van vriendschap naar liefdesrelatie

Laura, 22/03/2019
Van vriendschap naar liefdesrelatie

Alles gaat goed tussen jullie: hij/zij is attent, luistert goed en is er altijd voor je. Jullie hebben een mooie vriendschap maar stiekem begin je meer voor de ander te voelen dan alleen vriendschappelijke gevoelens. Jullie waren nooit eerder verliefd op elkaar maar inmiddels zijn dingen veranderd en je zou willen dat jullie vriendschap transformeert in een liefdesrelatie. Volg onderstaande stappen en til jullie vriendschap naar een hoger niveau.

Denk goed na
Voordat je overgaat tot actie is het verstandig om eerst heel goed na te denken over wat je nu precies gaat doen. Ben je er zeker van dat je echt verliefd bent op de ander en verwar je je gevoelens niet met de tederheid van jullie vriendschap of een zekere gewoonte? De gevolgen van je acties zullen een enorme ommekeer veroorzaken. Je loopt immers het risico je vriendschap te verliezen, hoe de ander ook reageert.

Verander je gewoontes
Als je wilt dat hij/zij je anders gaat bekijken dan als vriend(in), zul je je ook anders moeten opstellen. De ander kent je door en door en heeft je in alle mogelijke toestanden gezien. Juist daarom is nu belangrijk om jezelf te onthullen als een ware verleid(st)er. Doe een beetje meer je best, pas je kleding hier en daar aan en verander de dingen die hij of zij niet leuk aan je vindt. Omdat jullie elkaar zo goed kennen, weten jullie als geen ander wat je niet leuk vindt van elkaar. Het stadium van elkaars karakters ontdekken is allang voorbij. Maak daar gebruik van!

Help het lot een handje
Het is gedaan met de avondjes uit met vrienden, uitstapjes naar de film of het café of spelletjesavonden, in ieder geval voorlopig. Zorg ervoor dat jullie zo vaak mogelijk alleen samen zijn, in een romantisch setting zonder gezamenlijke vrienden erbij. Aarzel niet om hem of haar recht in de ogen aan te kijken. Gooi al je charmes in de strijd en geef voldoende complimentjes. De ander zal deze subtiele veranderingen absoluut opmerken. Misschien heeft hij of zij er nooit eerder over nagedacht, maar vanaf nu zal jouw goede vriend vast en zeker anders naar je kijken. En wellicht ontstaat er ook wel een vlammetje aan de andere kant.

Gebruik je voordeel
Welk voordeel? Dat van jullie vriendschap natuurlijk. Jullie verstandhouding is een zeldzaam en kostbaar voordeel dat je ten volle moet benutten. Toon hem/haar dat je de enige bent die hem/haar echt begrijpt en dat je exact weet wat de gedachten en wensen zijn van de ander. Geconfronteerd met deze feiten, zij de ander zich absoluut beseffen dat jullie voor elkaar bestemd zijn als liefdespartners en dat jij degene bent die hij/zij nodig heeft.

Wees eerlijk
Geef de voorkeur aan eerlijkheid, dat was en is uiteindelijk ook de basis van jullie vriendschap. Zeg hem/haar duidelijk wat er op je hart ligt en maak kenbaar dat je goed hebt nagedacht alvorens de eerste stap te zetten. Laat weten dat je alle voor- en nadelen grondig hebt afgewogen en dat je jullie vriendschap te allen tijd wilt behouden, wat de uitkomst ook zal zijn. En mocht je liefde nu niet beantwoord worden, wees dan niet getreurd. Je hebt het in ieder geval geprobeerd! Het ongemak verdwijnt met de tijd, net als verdriet.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven