Verliefd worden3 minuten

Verliefd op je buurman/buurvrouw!

Verliefd op je buurman/buurvrouw!

Overal heb je gezocht.. Bars en discotheken afgestroopt, de sportschool dagelijks een bezoekje gebracht, urenlang shoppen in de supermarkt en avonden op datingsites op zoek naar de liefde. Maar opeens kwam de liefde vanzelf naar jou toe. Je bent verliefd op de buurman of buurvrouw! Deze situatie heeft fijne en minder fijne kanten… Lees verder!

The girl next door
Je bent net verhuisd naar een nieuw tweekamerappartement. Het is een topplek en je bent erg blij met de grote badkamer, maar het meest blij ben je eigenlijk met je nieuwe buuf of buur! Je bent hem/ haar al meerdere keren tegengekomen. In de lift, bij de parkeerplaats en beneden bij de brievenbus. Als in een film heeft hij/zij je geholpen met het tillen van je boodschappen toen jij je handen vol had met klusspullen. Resultaat is dat je als een blok voor hem/ haar bent gevallen. Na de gesprekjes op de gang ben je uitgenodigd voor een wijntje en ben je gebleven om een hapje te eten. En daar is het niet bij gebleven.. Jullie zijn een setje geworden! Superhandig natuurlijk, maar ook ingewikkeld op z’n tijd..

De voordelen
Lekker dichtbij: logischerwijs is het niet ontzettend nodig om jullie dates ver van tevoren te plannen. Wanneer jullie maar willen, kunnen jullie bij elkaar aankloppen. Een drankje tussendoor, samen even eten of een late night borrel om vier uur ’s nachts, het kan allemaal. Erg makkelijk en gezellig!
Geen organisatiegedoe: geen heen-en-weer rijden tussen jullie huizen. Geen inpakstress elke keer dat je blijft slapen en niet vooruit hoeven plannen wat je morgen aantrekt. En ’s morgens hoef je er niet achter te komen dat je je mascara thuis hebt laten liggen of je schone ondergoed vergeten bent.. Je springt bij je lief onder de douche en kleed je thuis lekker aan!
De verhuizing: gaat het zó goed dat jullie besluiten samen te gaan wonen? Dan wordt dit de makkelijkste verhuizing ooit. Je versleept je spullen een paar meter en je bent in een middagje klaar!

De nadelen:
Te dichtbij: terwijl je misschien soms nog wel zou willen dat je wat tijd en privacy voor jezelf zou hebben, wordt dat in dit geval moeilijk. En andersom wil je misschien ook helemaal niet alles van de ander weten, terwijl dit automatisch wel gebeurt. Je hoort wanneer hij/ zij thuiskomt en weggaat (en andersom) en je ziet wie er over de vloer komt. En als hij/ zij niet meteen antwoordt op een berichtje van jou en je wéét dat hij/ zij thuis is, dan kan dat je (onterecht) gaan irriteren..
Te comfortabel: het handige van het naast elkaar wonen kan na een tijdje ook een nadeel zijn. Waarom samenwonen als je het zo kunt blijven doen als jullie nu doen? Misschien vinden jullie beide of één van de twee het wel prima zo. Maar als je niet écht samen gaat wonen, dan loop je misschien wel het risico om een mooie stap en stukje verdieping te missen.
Sociale controle: de andere buren zullen het maar wát smakelijk vinden als ze ontdekken dat jij bij de ‘verkeerde’ deur binnen stapt. En dus zal dat verhaal al snel rondgaan in jullie complex of wijk. Maar ach.. als dát nou het ergste is.. Hebben zij tenminste ook iets te lachen.
De break-up: daten en gelukkig zijn is heel gemakkelijk in deze situatie. Maar stel dat het mis loopt, dan is het een stuk minder handig. Elkaar continu tegenkomen kan al rampzalig zijn. Laat staan om hem/ haar met zijn/ haar nieuwe liefje te zien zoenen bij de auto..

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven