Een date op zich is voor sommige mensen al spannend genoeg, maar kan het voor jou nog wel een tikkeltje spannender en wil je jouw match heel goed leren kennen? Dan ga je niet voor een standaard etentje of drankje. Nee, dan trek je meer uit de kast. Ben je op zoek naar inspiratie, zodat je een boeiende date hebt samen met een speciaal iemand? Met deze tips en trucs zorg je voor een hele spannende date.

Ideeën voor een spannende date

Tijdens een date is het leuk om iets actiefs en anders te doen dan je normaal gesproken doet. Iets wat je misschien nog nooit hebt gedaan of iets waardoor je ontzettend uit je comfortzone wordt gelokt. Met hopelijk een adrenalinekick als gevolg. Wist je dat een adrenalinekick tijdens je date ervoor kan zorgen dat jullie je meer verbonden voelen?

 • Geblinddoekt op roadtrip
  Om een date spannend te maken, is het een tof idee om samen op een kleine roadtrip te gaan. Op zich is dat nog niet zo spannend, dus maak je dat speciaal door degene die op de bijrijdersstoel zit te blinddoeken. De bestuurder bepaalt waar jullie heengaan. Dit vereist wel wat vertrouwen en lef. Doordat je geblinddoekt bent, weet je totaal niet waar jullie heen gaan en laat je je volledig leiden door je date. Hij of zij bepaalt de eindbestemming. Als je de blinddoek niet ziet zitten, kan je er ook voor kiezen om een verrassingslocatie uit te kiezen voor je date en van tevoren hints te sturen. 
 • Klim naar het hoogtepunt
  Voordat je doordenkt: met het klimmen naar een hoogtepunt wordt de klimmuur bedoeld. Als je zin hebt in een adrenalinekick ga je voor de eerste of tweede date samen naar een klimmuur. Of rijd samen naar de Ardennen om daar in de natuur te gaan klimmen en abseilen. Als je dat laatste super spannend vindt: je kunt ook samen gaan abseilen vanaf de Euromast. Het is het hoogste punt in Europa waar je vanaf kunt abseilen. Heb jij het lef om met je date over het randje te gaan?  
 • Spring samen in het diepe
  De adrenaline giert door jullie lichaam wanneer jullie op het punt staan om te springen. Bungeejumping of parachutespringen zijn de ideale activiteiten tijdens een spannende date. Vanaf de toren op de pier in Scheveningen is het mogelijk om een val van 60 meter hoog te maken. Je kunt een duosprong met je date maken, dat maakt het net iets minder eng. Of ga naar Texel en maak een vrije val tijdens het parachutespringen. Zo weet je gelijk of je date net zo’n daredevil is als jij.
 • Laat je samen opsluiten
  De perfecte test om te kijken of jullie kunnen samenwerken: laat jezelf en je date opsluiten in een escaperoom. Het is helemaal leuk wanneer het ook nog eens wat donkerder is in de escaperoom, zodat jullie nog dichter bij elkaar moeten kruipen om de opdrachten te lezen. Het is een leuke spannende date waarbij jullie druk in de weer zijn om moeilijke raadsels op te lossen. En na afloop heb je gelijk voldoende gespreksstof voor de rest van de date. Lukt het jullie om binnen de tijd te ontsnappen?  
 • The naked chef
  Ze zeggen dat liefde door de maag gaat, en het is de hoogste tijd om dat uit te testen. Koken voor de ander is op zich niet zo spannend, maar je kunt het wel behoorlijk opwindend maken. Door tijdens een tweede of derde date voor de ander te koken, in je ondergoed. En het wordt nog een tikkeltje spannender als je date je mag helpen in de keuken. Zo staan jullie samen als twee bijna naked chefs te kokkerellen. Het oppeuzelen van al het lekkers dat jullie hebben gemaakt gebeurt natuurlijk ook in jullie lingerie en ondergoed, aan de eettafel.  
 • Kietelende kwasten over je lichaam
  Een heel spannende date-activiteit is bodypainting. Het is erotisch, opwindend en dankzij het gekriebel van de kwasten ook nog eens lachwekkend. Je hebt alleen een slipje aan en je date mag jou van top tot teen versieren met allerlei kleuren verf. En daarna draai je de rollen om, dan mag jij je date een likje… verf geven. Ondertussen kun je stiekem gelijk het lichaam van je date bewonderen en aanraken met een kwast.

15 spannende vragen om tijdens een date te stellen

Om een ontmoeting met iemand nog interessanter te maken, is het een leuk idee om elkaar spannende vragen te stellen. Zo leer je elkaar nog beter kennen. Je krijgt tijdens de date niet alleen vlinders in je buik vanwege het knappe gezicht van jouw ideale match, de vragen zelf geven ook een opwindend gevoel in je lichaam. Hieronder vind je een lijstje met spannende vragen om tijdens een date te stellen. Als je het echt spannend wil maken, vraag je ook door op basis van het antwoord van de ander. Durf jij ze te stellen?

 1. Wat doe je liever: samen douchen of samen in een bubbelbad?
 2. Welk soort ondergoed draag je zelf graag en wat vind je mooi staan bij de ander?
 3. Hoe oud was je toen je voor het eerst zoende? Hoe was het?
 4. Wat is je favoriete lichaamsdeel?
 5. Als je iedereen kon kiezen in de hele wereld, met welke beroemdheid zou je het bed willen delen en waarom?
 6. Wat heb je liever, licht aan of licht uit?
 7. Durf je te zoenen in het openbaar?
 8. Slaap je in een pyjama of slaap je liever naakt?
 9. Als ik je op een volgende date zou vragen, wat zou je dan willen doen?
 10. Wat zou je doen als ik je zou zoenen?
 11. Wat is je ‘guilty pleasure’?
 12. Wat doe je liever: knuffelen of zoenen?
 13. Wat zou je het liefst met mij willen doen?
 14. Houd je ervan om iemand te plagen?
 15. Wat was je meest intieme ervaring ooit?

En als je deze spannende vragen nog niet spannend genoeg vindt, kun je altijd nog een potje ‘doen, durf of de waarheid’ samen spelen. Wedden dat het dan al snel tot een zinderende date leidt.

De laatste tips voor een spannende date

Het is van tevoren fijn om van elkaar te weten wat je wel en niet wilt doen tijdens een spannende date. Vraag de ander gewoon of hij of zij een bepaald idee leuk vindt. Zo stem je samen af waar de grens ligt, maar ook wat jullie fantasieën zijn. Doe zeker geen dingen die je niet wilt, geef ook je eigen grenzen aan. Vertrouw je elkaar genoeg? Ga er dan volledig voor en geniet vooral. Maak je niet druk om wat de ander van je denkt en vraag ook aan elkaar of jullie je op je gemak bij elkaar voelen. Alleen dan kan het leiden tot een prettige date waar jullie allebei blij van worden. Wil je alles weten over daten en meer tips lezen? Neem dan een kijkje tussen al onze datingtips.