Samen op stap gaan en iets leuks doen in de omgeving is leuk, maar een date thuis is minstens net zo leuk. Heb je zin om een leuke date at home te organiseren, maar weet je nog niet goed wat je wilt gaan doen? Van een romantisch etentje voor twee met een privékok tot lekker samen dansen; met deze ideeën en tips heb je gegarandeerd succes!

Reis tijdens een date at home naar een ander land

Tijdens een date thuis kies je er al snel voor om samen lekker te koken. Heb je wat inspiratie nodig? Creëer dan een thema-avond. Kies je favoriete land, of het land waar je ooit nog naartoe wilt gaan, en koppel daar het thema aan. Je maakt een bekend gerecht uit het land. Maar het thema is nu nog niet compleet, denk ook aan:

  • Een speciaal drankje uit het land, of een bijpassende cocktail
  • Selecteer een playlist met allemaal liedjes in de taal van het land
  • Kijk samen, na het eten, een film die afspeelt in het land

Je hebt bijvoorbeeld gekozen voor Italië. Dan pak je met het koken groots uit door eerst antipasti te serveren, voor tijdens de borrel. Je drinkt hierbij een witte of rode Italiaanse wijn. Vervolgens maak je risotto als hoofdgerecht en als nagerecht een mousse van limoncello. Zet een Italiaanse lijst op met verschillende Italiaanse liedjes; van Laura Pausini tot Eros Ramazzoti. Als film kies je het Italiaanse drama Scialla! of de comedy Belle Ma Povere op Netflix. Denk ook aan de details, zoals de tafel op z’n Italiaans dekken. Voor een avondje wanen jullie je in Italië.

Vragen, dilemma’s of doen, durf of de waarheid

Leer elkaar van een andere kant kennen, door elkaar het hemd van het lijf te vragen. Het maakt niet uit hoelang je elkaar al kent, met het stellen van originele vragen, elkaar voor pittige dilemma’s zetten of een potje doen, durf of de waarheid te spelen, ontdek je altijd weer iets nieuws aan de ander. Een aantal voorbeelden van vragen en dilemma’s om te stellen tijdens de date at home:

  • Wat vind je de beste eigenschap van jezelf en waarom?
  • Heb je weleens een boete gekregen?
  • Wie was je eerste liefde?
  • Dilemma: voor altijd jong of voor altijd miljonair zijn?
  • Dilemma: een jaar zonder internet of een jaar zonder bed?
  • Dilemma: slapen zonder je partner of wakker worden zonder je partner?

Wie is het meest fanatiek tijdens het spelen van een pubquiz?

Denk je dat je veel weet of heeft je date meer algemene kennis dan jij? Ontdek het tijdens een avondje pubquizzen. Je kunt een pubquiz gewoon digitaal spelen, lekker lui vanaf de bank met lekkere hapjes en drankjes. Vaak bestaan de rondes in een pubquiz uit verschillende thema’s zoals sport, muziek, eten en drinken en algemene kennis. Hierdoor hebben jullie beide evenveel kans om te winnen. Bedenk een leuke prijs voor de winnaar, zodat jullie allebei bloedfanatiek worden.

Uit eten in eigen huis tijden een date at home

Maak een etentje tijdens een date at home extra speciaal door een privékok in te huren. Jullie hoeven zelf niet te koken, aan jullie alleen de taak om al het heerlijks op te eten. Maak er een echt avondje uit van, door jezelf extra mooi te maken. Trek een chique jurk of pak aan, breng je haar netjes in model, geef je gezicht een zwoele look met make-up en vergeet niet een lekker luchtje op te doen. De privékok maakt voor jullie een smakelijk driegangendiner, serveert dit en ruimt de keuken na het kokkerellen ook weer op. Ideaal!

Swing erop los tijdens een dansavondje

Heb je altijd al de salsa, bachata of stijldansen willen leren? Plan dan meerdere dates thuis in en krijg privéles van een dansleraar. Jullie krijgen alle aandacht van de leraar, zodat jullie binnen no-time de pasjes onder de knie hebben. Of kies voor een online dansles, om te kijken of het jullie bevalt. Door samen te dansen kom je met elkaar in verbinding, je hebt intensief fysiek contact met elkaar en de muziek heeft een positief effect op je humeur. Kortom, samen lekker de heupen losgooien heeft alleen maar voordelen.

Kamperen in de achtertuin

Verleg je date at home in de zomermaanden naar de achtertuin en ga samen kamperen. Zet een tent op in de tuin, steek wat kaarsjes of een vuurschaal aan. Rooster marshmallows boven het vuur en kijk samen romantisch naar de sterrenhemel. Vertel elkaar spannende verhalen en blijf op tot de zon op komt. Om vervolgens heerlijk in slaap te vallen in de tent. Romantischer dan dit bestaat haast niet.

Organiseer een wijn- bier- of whisky proeverij

Zijn jullie allebei gek op wijn, bier of whisky? Op verschillende websites kun je proeverijtjes bestellen voor thuis. Het avondje wordt nog leuker als jullie ook nog eens wat leren over de verschillende soorten wijn, bier of whiskey. Regel zelf nog een aantal lekkere snacks en ontdek samen jullie favoriete drankje. Doe de proeverij volgens de ‘spelregels’ en spuug na elke proefbeurt je slok wijn uit, of geniet in een rustig tempo van alle drank.

Shake it! Zelf thuis cocktails maken

Zijn jullie gek op cocktails? Dan is een avondje cocktailshaken een goed idee! Zoek op het internet verschillende recepten uit, haal de drank en vruchtensappen in huis en vergeet ook niet een cocktailset te halen. Koppel er een wedstrijdelement aan, door te kijken wie de lekkerste cocktails maakt. Shake, stir, blend of muddle ze. Maak de cocktails ook mooi op, in sierlijke glazen, met suikerrandjes en een klein parasolletje. Van mojito’s tot een splitje 43. Maak er een cocktailbingo van en kijk wie het eerste alle cocktails op de kaart heeft gemaakt.

Kun je niet genoeg krijgen van samen leuke dingen doen, of heb je deze activiteiten allemaal al gedaan? Kijk voor meer tips voor een leuke date tussen al onze datingtips.