Tips8 minuten

Chat Dating: Tips voor chatten met die leuke single

Chat Dating: Tips voor chatten met die leuke single

Heb je op Lexa een leuke single gezien? Dan is chatten een goede manier om iemand een beetje te leren kennen voordat jullie in het echt afspreken. Lees onze tips voor chat dating.

Heb je een leuke single gezien op Lexa en vind je het nog wat te vroeg voor een ontmoeting in het echt? Dan kun je het beste eerst een tijdje chatten met iemand. Chat dating is natuurlijk niet hetzelfde als een ontmoeting, maar wel leuk en spannend en je leert iemand toch een beetje kennen. Tijdens het chatten kun je rustig de tijd nemen om te ontdekken of je een eerste date in het echt ziet zitten.

Chat online via de dating chat van Lexa

Lexa heeft een handige berichtenfunctie waarmee je kunt chatten. Zo hoef je geen persoonlijke gegevens als e-mail of whatsapp aan mensen te geven die je nog niet zo goed kent. Dat voelt wel zo veilig. Chatten via Lexa is eenvoudig:

  • Klik in je zoekresultaten op de tekstballon in het kleine profiel van het member naar wie je een bericht wilt sturen.
  • Als je een profiel bezoekt, klik je op “bericht” naast de foto om dit member een bericht te sturen.
  • Om je berichten te lezen klik je op “berichten” in de taakbalk bovenaan elke pagina. Hier kan je natuurlijk ook weer antwoorden op berichten.
  • Eventuele ongewenste berichten kun je direct bij Lexa melden door in de chat op ‘Melden’ te klikken.

Let op: Voor het versturen en lezen van berichten moet je een membership hebben. Als je geen membership hebt, kun wel contact leggen met de Premium-members maar zul je daarna een membership moeten nemen om verder te kletsen of met niet-premium members contact op te nemen

Chatten date: eerste bericht sturen

Stel: je hebt een leuke single op Lexa gezien- wat dan? Stuur gewoon een berichtje! Chatten is een perfecte manier om een eerste contact te leggen. Zo’n eerste berichtje hoeft niet eens super origineel te zijn. Een Hoi/Hallo/Hi/Goedemiddag/etc en een vriendelijk, korte tekst is genoeg.

Het is meestal wel handig om iets meer te typen dan Hoi of Hallo. Zo wordt jouw eerste bericht in de chat ietsje persoonlijker en vriendelijker. Denk bijvoorbeeld aan een compliment over de foto van iemand, zonder seksuele toespelingen. Je kunt ook een opmerking maken over eventuele interesses: “Ik zie dat je van reizen houdt. Leuk! Ik ook. Ik wil graag nog een keer naar Canada.” Zo open je gelijk het gesprek op een informele, gezellige manier.

Extra tip voor eerste bericht in dating chat

Vergroot de kans dat iemand je een bericht terugstuurt in de chat: zorg dat je profiel up to date is. Heb je nog geen profieltekst? Neem de tijd om deze te schrijven of werk je oude bij. Voeg ook foto’s van jezelf of je hobby’s toe! Als je een premium-member bent kunnen ook niet-members met je chatten.

Miscommunicatie door chat

Chatten is supersnel en praktisch, maar houd er rekening mee dat berichten in een chat soms verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden. Een bericht waarin alleen ‘oké’ staat is voor de ene persoon duidelijke communicatie, terwijl het voor de ander overkomt als ‘niet zo enthousiast.’

Misschien typt iemand niet zo graag, waardoor berichtjes wat kortaf kunnen overkomen terwijl dit helemaal niet de bedoeling is. Zodra je meer met iemand communiceert, leren jullie elkaar en de manier van communiceren beter kennen. Ook kan het chatten makkelijker lijken te gaan na jullie eerste date of na een eerste videogesprek. Dit komt omdat je dan toch iets beter weet wie je voor je hebt.

Iemand reageert niet op chat

Het kan zijn dat je wat onzeker wordt als die leuke single niet meteen reageert op je chatbericht. Die onzekere gevoelens zijn heel normaal, want daten is spannend. Onthoud gewoon dat niet iedereen even snel reageert op berichten. Het hoeft niet meteen te betekenen dat een persoon niet geïnteresseerd is. Jij bent ook niet verplicht om direct op een chatbericht te reageren. Sommige mensen reageren binnen een uur, andere binnen een dag. Veel mensen hebben immers overdag bezigheden als werk waardoor ze niet bij de berichten kunnen. Zoek afleiding als je merkt dat je teveel op een reactie zit te wachten of de neiging hebt om wéér een berichtje te sturen.

Ben jij degene die voortdurend berichten van de ander ontvangt? En heb je geen tijd/zin om zoveel te chatten, maar vind je die persoon wel leuk? Laat dit gewoon weten aan de persoon met wie je chat. Als iemand hierna voor je gevoel toch nog te pusherig blijft, is dit misschien ook niet de juiste match voor jou.

Chat dating: ghosting

Zijn jullie gezellig met elkaar aan het chatten en laat die leuke single van het ene op het andere moment niks meer van zich horen? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met ghosting. Dit houdt in dat iemand het contact verbreekt door van het ene op het andere moment niks meer van zich te laten horen. Niet zo netjes, maar het komt voor.

Denk trouwens niet meteen aan ghosting als iemand niet reageert op berichten. Misschien is er iets anders aan de hand. Geef die persoon wat tijd om alsnog te reageren op je berichten. Blijf in ieder geval niet aandringen door steeds weer berichten te sturen. Als iemand binnen een week nog niets heeft laten horen, dan komt er waarschijnlijk ook geen reactie meer. Steek er dan verder geen energie meer in.

Emoticons in dating chat

Emoticons kunnen een berichtje in een chatsessie opleuken of een nog vriendelijkere toon geven. Ook zijn emoji’s handig als je niet zoveel woorden wilt typen of niet de juiste woorden vindt om een gevoel uit te drukken.

Hoe iemand emoticons gebruikt is heel persoonlijk, maar gebruik ze niet teveel. Zodra iemand uitsluitend in emojis chat, kan het wat ongeïnteresseerd of kinderachtig overkomen, alsof die persoon niet even de tijd neemt om wat woorden te typen. En een smiley achter elke zin of een bombardement aan hartjes kan ook weer teveel van het goede zijn.

Interpreteren van emoticons in chat dating

Voorkom miscommunicatie door emojis. Bepaalde emoticons kunnen tijdens het chatten op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Toch handig om te weten, zeker in een dating chat waarin je met mensen praat die je nog niet zo goed kent. Een paar voorbeelden:

  • De aubergine ? is niet alleen een groente, maar wordt in chats ook gebruikt als symbool voor de penis.
  • De perzik ? staat ook voor billen of vagina.
  • De nagellak emoji ?betekent ook wel ‘Nou en?’, om aan te geven dat iets niet belangrijk is.

Meest gebruikte smileys in chat

De meest gebruikte emoji is het gezichtje dat huilt van het lachen (?), gevolgd door een duim omhoog (?), hartje (❤️), het kussende gezicht (?) en de emoji met een traan in zijn oog (?).15 jul. 2021

Hoelang chatten voor eerste date?

Hoelang je met iemand chat voordat je de eerste afspraak maakt, hangt af van jou en de persoon met wie je chat. Sommige mensen chatten een paar dagen voordat ze een eerste afspraak maken, andere twee weken. Houd er er wel rekening mee dat je elkaar vaak het best leert kennen als je elkaar in het echt ontmoet. Een persoon in het echt zien, ruiken, horen en aanraken is de beste manier om uit te vinden of iemand bij je past. Wacht dus ook niet te lang met het maken van een afspraak.

Chatten: daten en persoonlijke gegevens

Geef liever niet te snel persoonlijke gegevens door via de dating chat, zoals je e-mailadres, telefoonnummer of huisadres. Sommige singles vinden het makkelijker om voor het maken van een afspraak telefoonnummers uit te wisselen en via whatsapp verder te praten. Dat kan natuurlijk, maar ook via de chat van Lexa kun je prima een eerste date inplannen. Ook is het een goed idee om via Lexa even te videobellen, zodat je elkaar kunt zien voordat je afspreekt. Geef in ieder geval nooit persoonlijke gegevens door in de chat als jij je daar niet prettig bij voelt.

Videobellen in plaats van chatten

Via Lexa kun je ook videobellen. Dan kun je wat langer kletsen en elkaar zien.

Deze functie is beschikbaar als je al chat met de andere single en jullie minstens vier berichten hebben uitgewisseld. Om te videobellen tik je in je gesprek op het camerapictogram dat rechtsboven in je scherm verschijnt, zowel op je smartphone als op de computer. Je kunt het gesprek beëindigen wanneer je wilt.

Videogesprek weigeren

Belt iemand je en komt het niet uit? Je kunt het videogesprek gewoon weigeren. De beller ziet alleen dat het gesprek niet beantwoord wordt en niet dat je het gesprek hebt geweigerd.

Eventueel ongewenst gedrag kun je direct of na afloop van het gesprek bij Lexa melden door op de knop ‘Melden’ te klikken.

Hopelijk hebben wij je met dit artikel een beetje wegwijs kunnen maken in de wereld van chat dating. Het meeste leer je nog door het te proberen, dus schrijf je in op LEXA en maak contact met een leuke single.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven