Trouwen3 minuten

Leer van legendarische huwelijken!

Leer van legendarische huwelijken!

2011 wordt gekenmerkt door de huwelijken van Prins William met Kate Middleton en Prins Albert II van Monaco met Charlene Wittstock. Eens kijken wat we kunnen leren over de liefde aan de hand van de meest legendarische huwelijken.

Koninklijke huwelijken

Prins Charles en Diana Spencer
Als prins Charles en zijn verloofde Diana Spencer elkaar op 29 juli 1981 het ja-woord geven in de Saint-Paul Cathedral in Londen, doen ze dat voor 35000 genodigden en een miljard televisiekijkers. Ondanks de scheiding in 1996, blijft Lady Di een belangrijk persoon in de jaren ’80 en ’90. Ze stierf een tragische dood in 1997.
De liefdestip van Lady Di: “Beleef elke ontmoeting alsof u van koninklijken bloede bent.”

Clotilde Courau en Prins Emanuel Filibert van Savoye
Wie had ooit gedacht dat een eenvoudige actrice zoals Clotilde Courau, dochter van een ingenieur en een lerares uit het Franse departement Hauts-de-Seine, prinses zou worden? Toch gebeurde dit toen zij in 2003 trouwde met Emanuel Filibert van Savoye, Prins van Venetië en Piëmont. Naast het prinses-zijn heeft ze haar carrière als actrice nooit opgegeven: in 2010 was zij zelfs hoofddanseres in de Crazy Horse.
De liefdestip van Clotilde: “Laat de liefde uw persoontje niet veranderen!”

Rania en de koning Abdoellah II van Jordanië
Voor beide vrijgezellen is het liefde op het eerste gezicht als Abdoellah II de mooie Rania in 1993 ontmoet. Nog geen 6 maanden later trouwen ze onder toeziend oog van de juichende Jordaniërs die massaal de straat op gaan. Haar echtgenoot is tot koning gekroond en zij komt in aktie voor kinderen in nood.
De liefdestip van Rania: “Aarzel niet als u de grote liefde tegen het lijf loopt, zelfs niet als alles heel snel gaat.”

Onbetaalbare huwelijken

Amit Bhatia en Vanisha Mittal
Vanisha is de lievelingsdochter van Lakshmi Mittal, een Indische zakenman en één van de rijkste personen ter wereld. Hij schonk zijn dochter een fantastich trouwfeest. Duizend genodigden ontvingen de 20 pagina’s lange uitnodiging in een zilveren kistje. Ze verbleven vijf feestelijke dagen in het Grand Intercontinental te Parijs, met een avond in Versailles…
De liefdestip van Vanisha: “Profiteer van alle kansen die het leven u schenkt!”

Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum en prinses Salama
Het duurste huwelijk ooit vond plaats in 1981. De Sjeik Mohammed, aankomend Emir van Dubai, bouwde een stadion om de 20.000 genodigden te ontvangen en het feest duurde maar liefst zeven dagen! Het zou hem 100 miljoen dollar gekost hebben.
De liefdestip van Sjeik Mohammed: “Sommige dingen, zoals de liefde, zijn onbetaalbaar!”

De glamour-huwelijken

Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones
Toen Michael en Catherine in 2000 trouwden, eisten ze dat de genodigden bij aankomst een uitnodiging met hologram toonden om vervalsingen te voorkomen.
De tip van Michael en Catherine: “Bescherm uw liefde tegen indiscrete blikken en houdt het privé en publieke leven gescheiden.”

Liza Minnelli en David Gest
Toen Liza haar huwelijk in 2002 midden in Manhattan vierde, zorgde de optocht van limousines met beroemde gasten voor complete chaos in de straten van New York.
De tip van Liza Minelli: “Liefde maakt blind, maar zorg er wel voor dat u ziet dat het leven om u heen gewoon doorgaat.”

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven