Het leidt vaak tot een flinke discussie binnen een relatie, stappen zonder elkaar. Maar hoe maak je het bespreekbaar? Je mag natuurlijk best uitgaan met je vrienden zonder je partner. Maar zorg er ook voor dat jullie ook samen wel leuke dingen blijven doen.

Waarom zou je zonder je partner uitgaan?
Hier kunnen heel veel redenen voor zijn. Bijvoorbeeld je eigen vrienden onderhouden of juist je partner niet willen blootstellen aan eventuele vervelende vrijgezelle vrienden. Bovendien geef zo wel je partner de kans uit te gaan zoals hij of zij dat graag wil, maar wat normaal gesproken niet jouw manier van uitgaan is.

Hoe begin je en met wie?
Als dit soort uitjes voor jullie geen gewoonte is, kan het moeilijk zijn erover te beginnen. Het is niet verstandig om grapjes te maken over het feit dat je met je ex wil stappen. Wellicht is het heel grappig bedoeld, maar zo gaat het bij je partner niet overkomen. Ga dus vooral de eerste keer lekker met iemand op stap die hij of zij ook kent. Dat stelt je partner een stuk geruster.

Wanneer?
Probeer een gulden middenweg te vinden. Je kunt een regel instellen: vrijdagavond is je vriendenavond. Ga je echter altijd alleen uit, dan geef je niet alleen aan dat je het niet zo leuk vindt om met je partner te gaan stappen, maar ook dat je je prioriteiten misschien eens moet herzien.

Wat vertel je?
Het belangrijkste is dat je bij thuiskomst een eerlijk antwoord kan geven op alle eventuele vragen van je partner. Als je iets moet verbergen, is dat omdat je uitstapjes niet zo onschuldig zijn als je ze doet voorkomen of dat jij en je partner wat aan jullie communicatie moeten doen. Je hoeft geen volledig en gedetailleerd verhaal te vertellen over alles wat er die avond is gebeurd.  Maar je kunt wel, indien nodig, je partner geruststellen en dingen nader uitleggen.

Fouten waarvoor je moet oppassen
Hieronder volgende enkele typische fouten die je beter niet kunt maken:
– Het is verdacht juist dan je mooiste kleren aan te trekken, terwijl je anders alleen maar jeans draagt;
– De waarheid over je uitstapje verbergen komt niet ten goede aan de sfeer binnen jullie relatie.
Je hebt uiteraard het recht om met je beste vriend(inn)en uit te gaan. Wanneer hij of zij je dit recht ontzegt, bedenk je dan dat er wellicht iets mis is met jullie relatie. Samen door het leven gaan betekent niet dat jij jouw vrienden niet meer kan zien.
Succes!