Tips voor online daten6 minuten

Online daten: hoe het werkt? Onze tips en trucs voor online daten

Online daten: hoe het werkt? Onze tips en trucs voor online daten

Wil je gaan daten om die speciale man of vrouw te ontmoeten? En ben je alle koppelpogingen van familie en vrienden of het rondhangen in bars zat? Gelukkig zijn er andere plekken om leuke singles te ontmoeten die veel fijner zijn, zoals online. Je kent zelf vast ook succesverhalen van kennissen in je omgeving die via het internet of via een app een speciaal iemand hebben ontmoet waar ze nu nog gelukkig mee zijn. Voordat je je helemaal in het online daten stort, is het slim om je even in te lezen. Met deze tips en trucs zorg je er voor dat jij een leuke tijd online en offline zal beleven.

Hoe werkt online daten?

Om te beginnen is het goed om te weten hoe online daten werkt. Eerst schrijf je je in op Lexa en maak je een online datingprofiel aan. Je profiel kan je super gedetailleerd maken, dankzij de vragen en informatie die je wordt gevraagd tijdens het aanmaken ervan. Wel is het slim om de volgende tips in acht te nemen.

Wees eerlijk tijdens het invullen van je profiel

Vertel meer over wie je bent, gooi er een beetje humor in en wees vooral jezelf. Neem de tijd om je profiel in te vullen, het echt goed uitstraalt wie je bent. Licht bijzondere hobby’s uit of vertel iets meer over de verre reizen die je hebt gemaakt. Door meer zoekcriteria in te vullen wordt de kans groter dat je door andere singles wordt benaderd die dezelfde interesses of levenshouding hebben.

Kies een leuke recente profielfoto uit

Kies als profielfoto een foto waar je er leuk op staat, zodat anderen kunnen zien hoe je eruit ziet. Tip: selecteer een recente foto van jezelf en niet een van jaren geleden. Laat zien wie je nu bent want je bent nu op zoek naar een leuke partner. Vervolgens kun je de ideale matches vinden aan de hand van jouw zoekcriteria. Of ga zelf op zoek en vind een profiel dat je aanspreekt.

Een leuk online profiel gevonden, wat nu?

Een goede manier om het eerste contact te leggen is door simpelweg een berichtje te sturen. Het is laagdrempelige manier om contact te zoeken. Weet je niet zo goed wat je als eerste bericht naar iemand kunt sturen? Stuur dan een berichtje waarin je vertelt wat je aanspreekt in zijn of haar profiel. Maak een compliment over zijn of haar kledingstijl, leuke kapsel of toffe hobby’s. Deel een muziekclip die je aan hem of haar doet denken en breek zo het ijs tussen jullie. En dan begint het wachten op een reactie terug.

Niemand is perfect. Het is goed om dit te onthouden wanneer je online gaat daten. Omdat er veel profielen online staan ben je misschien geneigd om iemand al snel af te wijzen op iets simpels als de sokken op iemands profielfoto. Terwijl hij of zij mogelijk wel degene is waar je urenlang, tot midden in de nacht, kunt kletsen. Begin dus gewoon een online gesprek als je ziet dat jullie bepaalde dingen gemeen met elkaar hebben. Je merkt vanzelf of jullie een eerste online klik hebben via de berichtjes die jullie met elkaar uitwisselen.

Zo zet je de volgende stappen met online daten

Hebben jullie na het eerste berichtje een aangenaam gesprek online? Dan kunnen jullie ervoor kiezen om een stapje verder te gaan door te videobellen met elkaar. Zo kun je op leuke en veilige manier jouw match en zijn of haar reactie voor het eerst zien. Maakt hij of zij je in het echt ook aan het lachen met geinige moppen of anekdotes? En zijn die kuiltjes in haar of zijn wangen net zo charmant als op de foto? Na het videobellen is het tijd voor de volgende stap: elkaar in het echt ontmoeten tijdens een gezellige date. Bespreek samen wat jullie leuk lijkt om te doen tijdens een eerste ontmoeting. Wordt het een strandwandeling, een stuk fietsen of gaan jullie samen naar een pretpark om alle achtbanen uit te testen?

Online daten met iemand in de buurt

Online daten betekent niet automatisch daten met iemand die mijlenver van je af woont. Zie je de reistijd niet zitten, gebruik dan de datingapp van Lexa om singles in jouw buurt te zoeken. Door de app te downloaden heb je nog sneller contact met leuke mensen in jouw omgeving. Stuur iemand een leuk berichtje en als jullie prettig contact hebben kunnen jullie snel een date plannen in de buurt. Ideaal, je hoeft niet ver te zoeken om iemand te ontmoeten. Drink samen een kop koffie bij het koffietentje bij je om de hoek of loop samen door jullie stad en vertel elkaar wat jullie weten over de bijzondere straatjes in de stad.

10 tips voor het online daten

  1. Zorg dat je hoofddoel voor de date is plezier te hebben in het afspreken met iemand, ook al blijkt zij of hij uiteindelijk niet de perfecte romantische match te zijn.
  2. Laat in je online profiel zien dat je een karaktereigenschap hebt door erover te vertellen, in plaats van te schrijven ‘ik ben spontaan’.
  3. Maak geen eisenlijstje op je profiel, maar vermeld op een korte wijze waar je naar op zoek bent. Blijf open-minded.
  4. Probeer negatieve uitingen op je profiel te vermijden, dus niet te vaak ‘ik hou niet van X’ te gebruiken. Schrijf vooral op waar je wèl van houdt, dan komt de rest vanzelf.
  5. Gebruik een recente foto waar je van top tot teen op te zien bent.
  6. Wacht niet af tot iemand jou een berichtje stuurt, neem zelf het initiatief.
  7. Ga op date met mensen die jou leuk lijken en geef ze een echte kans. We weten dat het spannend is, maar met een open houding kan er al zoveel meer moois plaatsvinden.
  8. Stel vragen en toon interesse wanneer je online een berichtje stuurt.
  9. Spreek na een aantal berichtjes en telefoontjes af om elkaar face-to-face te ontmoeten. Hoe langer jullie wachten, hoe meer jullie zelf gaan bedenken hoe de ander in het echt zal zijn. Zo ontstaat er al snel een fantasiebeeld.
  10. Luister, zowel online als tijdens een date, naar de ander. Probeer zelf niet alleen aan het woord te zijn, laat de ander ook praten en vraag door.

Ben je nog lang niet uitgelezen over het online daten? Lees dan deze andere artikelen en doe inspiratie op.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven