Tips voor online daten3 minuten

De vooroordelen van online dating

De vooroordelen van online dating

Naast een groot aantal voorstanders kennen online datingsites ook een aantal tegenstanders. Het wordt datingsites nog weleens verweten dat de profielen van mensen vaak niet kloppen, singles kunnen zich immers verstoppen achter een beeldscherm en kilometers kabel. Ook kunnen mensen zich beter voordoen dan dat ze zijn. Een relatie die hierop gebaseerd is wordt kan dus nooit echt zijn. Laten we in dit artikel eens een paar van deze vooroordelen onder de loep nemen:

Eerste vooroordeel: Een profiel geeft een vertekend beeld.
In een profiel kun je zetten wat je wil! Ja natuurlijk, mooi toch? Als je op stap gaat trek je toch ook je mooiste kleding aan? We zorgen dat we er goed uitzien en dat juist onze positieve kanten naar voren komen! Dit is bij een profiel op een datingsite eigenlijk niet anders. Dit ben jij, maar dan op je allerbest.
Wees eerlijk, zou jij dan een foto van jezelf laten zien waarop je om 6 uur s´ochtends in je afgedragen pyjama inclusief wallen en warrig kapsel net uit bed komt? Natuurlijk niet. Iedereen heeft het recht om op haar of zijn allerbest voor de dag te komen, zowel op straat of in de kroeg als op het internet.

Tweede vooroordeel: Liegen via de chat of de e-mail.
Boze tongen beweren dat een relatie per e-mail of chat nooit kan werken. Het zou namelijk makkelijker zijn om iemand maar wat wijs te maken, diepe geheimen te verzwijgen of voor andere vervelende verrassingen te zorgen. Maar ook hierbij geldt dat niemand in de eerste e-mail uitgebreid ingaat op zijn of haar gebreken. Maar is het niet zo dat ook bij de mensen die je via werk of studie hebt leren kennen de mindere eigenschappen pas na een tijdje duidelijk werden? Online chatten of mailen is juist een goeie manier om alvast een idee te krijgen of twee mensen wat met elkaar gemeen hebben. Komt er een bepaald positief gevoel naar boven waarop relatie gebaseerd kan worden? Daarna is er nog tijd genoeg om je zelf wat meer open te stellen, om die kant van jezelf te laten zien die je in eerste instantie liever verborgen houdt.

Derde vooroordeel: Daten via internet is niet veilig
Uit recent onderzoek van datingsite Lexa.nl onder ruim 1.500 internetdaters blijkt, dat mensen die online daten, veiligheid het allerbelangrijkst vinden. Bij Lexa.nl staat veiligheid hoog in het vaandel en daarom wordt er fors  geïnvesteerd in de Customer Care afdeling. Echter veilig daten is en blijft ook een kwestie van gezond verstand. Ongeacht of er nu online, in een bar of discotheek wordt gedate.
 
Focus je ten slotte op de positieve verhalen. Je kent vast wel een succesverhaal van een stel dat elkaar via een online datingsite heeft gevonden?
Heel veel plezier bij het vinden van een leuke date!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven