Tips voor online daten3 minuten

De aap uit de mouw

De aap uit de mouw

Misschien bestaat jouw vriendengroep al twintig jaar uit dezelfde mensen. Het overgrote deel is al tijden de helft van een (hopelijk gelukkig) setje. Je collega’s ken je inmiddels ook wel (plus: is het wel zo’n strak plan om daarmee aan te pappen?). Iedere week de hort op om op jacht te gaan naar nieuwe, leuke mensen heb je inmiddels misschien ook wel gezien. Als je daar überhaupt tijd voor zou hebben in je superleuke en drukke leventje? Logisch dat online dating de uitkomst is van deze tijd. Snel, veel keuze en ervoor gaan zitten wanneer je er zelf tijd voor en zin in hebt.
Het doel van datingsites lijkt verder eenvoudig: het vinden van een leuk persoon. In theorie klinkt dat makkelijk, maar toch blijken er wel wat drempeltjes of uitdagingen te zijn voor de online daters. In een onderzoek naar de ervaringen met datingsites bleek bijvoorbeeld dat daters het erg irritant vinden als blijkt dat wanneer de man of vrouw eenmaal live tegenover hen zit, niet precies de persoon is die hij of zij voor ogen had.
Tegenstrijdig genoeg geeft ruim 60% aan dat ze zelf ook leugentjes om bestwil gebruiken om hun profiel wat te pimpen. Vrouwen vertellen vooral over hun uiterlijk niet de hele waarheid of een iets aangepaste versie ervan. Mannen maken hun werk iets interessanter of beter betaald, waardoor hun verhaal wat sappiger wordt. Wie houden we hier eigenlijk voor de gek? De anonimiteit kan blijkbaar een enorme verleiding zijn. Maar als het er na het chatten, mailen of flirten toch van komt om elkaar te ontmoeten dan zijn de weggemoffelde ‘oneffenheden’ vaak niet te verbergen. Hoe meer dates er volgen, hoe later die aap uit de mouw komt. En hoe harder hij zal bijten.
Je zou je bijna af gaan vragen hoe online daten dan toch zo goed kan gaan en waarom het zo populair is. Misschien is de grootste reden wel het gemak. De lage drempel houdt bijna niemand tegen om toch een poging te wagen. De deur staat wagenwijd open en je kunt zo naar binnen lopen en alle mannen of vrouwen die in de schappen staan bekijken en benaderen. Je zit veilig in je eigen huis, in je eigen comfort zone en je kunt bij elke persoon zelf bepalen of je wel of niet in contact wilt komen. Het is veel enger om in het echte leven op iemand af te stappen. Jij bent in charge, ook als iemand jou benadert.
Gelukkig kan Lexa.nl ook in officiële cijfers laten zien dat het werkt. Samen met de continue stijgende aantallen members, meer dan 1.9 miljoen, maar ook de talloze dates die mensen met elkaar gehad hebben en waar langere  en duurzame relaties uit zijn voortgekomen. Maar liefst  89% van de ondervraagde Lexa-members die een partner heeft gevonden via Lexa.nl zijn nog steeds bij elkaar. Omgerekend zijn dit 234 mensen per week die hun ideale partner vinden! En vanuit alle windstreken krijgt Lexa.nl geregeld vakantiefoto’s toegestuurd of trouwfoto’s van twee blije mensen die elkaar via Lexa.nl hebben ontmoet óf geboortekaartjes van zogenaamde Lexa-baby’s, dan weten wij zeker dat het werkt!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven