Tips voor online daten3 minuten

Online daten? Waarom ook niet?

Online daten? Waarom ook niet?

Je boodschappen bestel je al een tijdje online. Je brievenbus heeft al jaren niet meer geklepperd sinds je e-mail hebt ontdekt en voor ’n nieuwe winterjas hoef je allang de stad niet meer in. En daten? Doe je dat ook online?
Ondanks de vele succesverhalen over verliefde mensen die elkaar via het wereldwijde web hebben gevonden, vindt nog niet iedereen het gewoon om al surfend, mailend en chattend op jacht te gaan naar ‘die ene’. De meesten durven er inmiddels voor uit te komen, maar soms worden verhalen in de derde, vierde of elfde persoon verteld. Iedereen kent wel iemand, die iemand kent, die iemand kent, die wel eens een date heeft gehad via Internet. Of die zich in dat vage, grijze gebied heeft verdiept en er voorzichtig aan geroken heeft. Maar toegeven dat je het zelf ook doet of opbiechten dat je eigenlijk precies weet hoe het werkt..!!
    
De cijfers laten een minder schuchter plaatje zien van single Nederland: bijna twee miljoen singles telt de database van Lexa.nl op dit moment. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 8 Nederlanders zich bezig houden met daten via Lexa.nl. De gelukszoekers die bij andere populaire dating-sites of relatiebemiddelaars hun geluk beproeven zijn daar nog niet eens bij opgeteld!
Terugtellend vanaf de 2,5 miljoen alleenstaanden, singles en vrijgezellen die ons landje kent, komt het er misschien wel op neer dat meer dan de helft van jouw vrijgezellige kennissen uit is geweest met een cyber-date, zonder de details te verkondigen. Misschien vertel jij jouw collega’s óók niet exact waar je die leukerd van afgelopen weekend nou precies tegen het mooie lijf bent gelopen..
Bijna iedere single (b)lijkt het te doen, online afspraakjes maken of in ieder geval contact leggen. De een wat vaker dan de ander. Online staat bij iedereen in hoofdletters op het voorhoofd dat hij of zij ergens naar op zoek is. Iets vluchtigs of langdurigs, serieus of voor de fun. Maar in real life vertellen dat je bewust op die manier op zoek bent is nog steeds een klein issue.
Als twee mensen elkaar vervolgens eindelijk gevonden hebben via het net, kan er nog wel eens een romantischer antwoord bedacht worden voor wanneer er wordt gevraagd naar de ontmoeting. ‘Onze blikken kruisten bij de Excellent stoommaaltijden in de supermarkt’, ‘bij de cursus Spaans voor beginners vielen we meteen voor elkaar’ of ‘tijdens een rondreis door Thailand sloeg de vonk over’. Allemaal goed bekkende antwoorden die duidelijk zeggen hoe leuk hun leven ook als single al was, nog voordat zij spontaan en op slag verliefd waren.‘Via Internet en e-mail’ en ‘na maanden mailen en foto’s uitwisselen’ is nog niet tot sexy antwoord verheven.
Als je weet hoeveel mensen via het net op zoek zijn of al iemand gevonden hebben, wie houden we dan voor het lapje? Misschien heb je hem of haar gewoon over het hoofd gezien in de rollercoaster die ‘het dagelijks leven’ heet. Stond hij of zij bij de 1-persoons groenteporties te hunkeren naar een glimp van jou, terwijl jij als een bezetene voorbij stierde onderweg naar je volgende bestemming van die dag.
Vanachter je computer heb je alle tijd om te kijken of en met wie je iets zou willen ondernemen. Zoek je een vriendschap voor het leven, een 1-week-holiday of of doe je een serieuze poging naar ‘..en ze leefden nog lang en gelukkig’? Alles is mogelijk. Eigenlijk niet anders dan in het ‘echte’ leven.

Dit vind je misschien ook leuk
Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven