Tips voor online daten3 minuten

De beste redenen om je in te schrijven op een datingsite

De beste redenen om je in te schrijven op een datingsite

Vooroordelen over interdaten zijn er genoeg, maar waarom probeer je het niet gewoon? Bij grote datingsites, zoals Lexa.nl, heb je keuze uit heel veel leuke singles. Inschrijven is vaak gratis en zoeken ook. We geven je hieronder graag een aantal goede redenen om je in te schrijven.
1.    Het fenomeen internetdaten
Online daten is een perfect en een algemeen geaccepteerd middel om op zoek te gaan naar een geschikte partner of een leuke date. Het aanbod van datingsites is gevarieerd en bovendien is bewezen dat zo’n 10 procent van alle relaties ooit is begonnen met een online verhaal. De kans dat je iemand via een datingsite vindt is dus groot. Groter wellicht dan via je werk, de kroeg of vrienden.
2.    Ieder op zijn eigen tempo
Als je iemand op een datingsite ontmoet, bepaal jezelf je eigen tempo. Je kunt iemand bijvoorbeeld eerst een leuk bericht sturen en veel datingsites hebben bovendien ook een chatfunctie. Ook wanneer je iemand voor de eerste keer wil ontmoeten, bepaal je natuurlijk helemaal zelf.
3.    Het werkt!
Online daten werkt echt. Uit onafhankelijk onderzoek van datingsite Lexa.nl blijkt dat 234 mensen per week daar hun ideale partner vindt. Maar je kunt het ook gewoon eens om je heen vragen. Sommigen zullen het niet gelijk toegeven, maar wanneer je doorvraagt kent iemand altijd wel iemand die date via internet. Die verhalen zijn vaak leuk om te horen.
4.    Vinden wat je zoekt
Op datingsites kun je via een gerichte zoekopdracht een beetje het zogenaamde kaf van het koren scheiden. Op deze manier kun je de profielen, die je minder interessant vindt, overslaan. Zo kun jij je beter concentreren op de profielen die je wel wat vindt.
5.    Mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten
Datingsites stellen je ook in staat om mensen te ontmoeten, die je anders nooit zou hebben leren kennen. Bijvoorbeeld die leuke single makelaar, hij woont weliswaar 100 kilometer bij je vandaan, maar wat maakt het uit? Misschien ontmoet je ook wel een Bekende Nederlander en wie weet klikt het?
6.    Je hoeft je niet op onbekend terrein te begeven
Niets houdt je tegen om uit te gaan, iets te gaan drinken en nieuwe mensen te ontmoeten. Dankzij jouw datingsite heb je ondertussen voldoende informatie gekregen over de persoon achter het profiel. Altijd handig wanneer je bijvoorbeeld iemand uitnodigt om iets te gaan drinken en je weet haar of zijn lievelingsdrankje al.  
7.    Een datingsite biedt talrijke mogelijkheden
Vanachter je computer heb je alle tijd om te kijken of en met wie je iets zou willen ondernemen. Zoek je een vriendschap voor het leven, een 1-week-holiday of wil je alleen gezellig een keer een borrel drinken? Alles is mogelijk. Eigenlijk niet anders dan in het ‘echte’ leven.
8.    Succesverhaal
Wat het persoonlijke succes ook mag zijn, online succesverhalen lezen werkt inspirerend. Bijvoorbeeld het verhaal over een stel dat elkaar via Lexa.nl heeft ontmoet en buren van elkaar bleken te zijn. Maar wat voor de één een succes is, hoeft dat voor een ander nog niet te zijn. Dit ligt natuurlijk aan het doel wat je voor ogen hebt. Sommige mensen hebben genoeg vrienden in hun omgeving, maar missen net zo’n vriend of vriendin die ook houdt van uitgaan of paardrijden op het strand. Een date met een medeliefhebber kan dus al een doel op zich zijn, zonder daar direct een relatie uit te willen slepen.
Heel veel succes met het zoeken naar een geschikte date!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven