Tips voor online daten4 minuten

De 10 te vermijden ‘don’ts’ op een datingsite

De 10 te vermijden 'don'ts' op een datingsite

Verkeerde fotokeuze
Al gaat het niet alleen om het uiterlijk: iedereen kijkt als eerste naar de foto. De keuze hiervoor is dus enorm belangrijk! Er zijn bepaalde dingen die voor de meeste mensen een turn-off betekenen. De serieus/stoere blik, ook wel de ‘gevangenis-look’ genoemd, lijkt voor jou misschien aantrekkelijk, maar wordt niet als aantrekkelijk ervaren. Eerder eng.

En een overdreven sexy foto is mogelijk meer op z’n plek op specifieke sites waar het bij voorbaat duidelijk is dat je niet op zoek bent naar iets meer dan fysiek contact.
De blije, ontspannen en natuurlijke foto is de beste keus. Die laat jou op je best zien in een leuke situatie. De vakantiekiek is vaak ideaal!

Geen foto
Een profiel zonder foto zou je virtuele zelfmoord kunnen noemen. Of je nou wilt of niet; een profiel zonder foto wordt nauwelijks bekeken. Door ervoor te kiezen geen foto te plaatsen verlaag je je kansen aanzienlijk om die leuke date of toekomstige partner te vinden.

Niet te kieskeurig
Probeer andersom niet enkel en alleen op zijn of haar foto af te gaan. Er is meer dan een pretty buitenkantje en foto’s kunnen zowel in goede als in slechte zin verrassend zijn als je iemand ontmoet. Net als in het echte leven geldt ook online: ‘don’t judge a book (just) by its cover’

Een foute nickname
Veel mensen denken dat een nickname niet belangrijk is. Toch wordt ook die wel degelijk opgeslagen in het geheugen van mensen die jouw profiel bezoeken. Foute nicknames als ‘misterplayer_99’ of ‘bigwillie25’ blijven zeker wel hangen bij je bezoekers en zal de meeste van hen ook weer wegjagen bij jouw profiel. Wees creatief en origineel. Als het je daarnaast ook nog lukt persoonlijk te zijn en daarmee de aandacht te trekken, dan ben je helemaal goed bezig.

Je profieltekst verpesten
De tekst op je profiel is het volgende wat men bekijkt en dat is jouw persoonlijke verkooppraatje. Daarin zet je dus geen ellenlange teksten en ook niet het feit dat je al 5 jaar hopeloos op zoek bent naar een relatie. Laat je leuke kanten zien en zorg dat je je onderscheidt van de massa.
Wees bijzonder, origineel, maak een grapje, met zelfspot bijvoorbeeld. Vermijd de standaardzinnen die iedereen gebruikt (‘ik ben spontaan, houd van reizen en lekker eten’). Maar schrijf bijvoorbeeld: ‘ik word blij van nieuwe mensen, reis het liefst in Centraal-Amerika en eet het liefst elke dag sushi’. En vooral: vermijd negatieve uitingen. Niemand zoekt bewust ‘gezellig’ naar een depressief persoon. Let ook op spelfouten en SMS-taal.

Leugentjes om bestwil
Doen alsof je iemand anders bent om anderen te imponeren? Niet doen.. Stel geen fantasy leven voor, laat niet zien dat je superheld bent terwijl dat best mee valt en als je geen catwalk-model bent, zeg dat dan ook niet. In the end komt diegene erachter, mocht je elkaar gaan ontmoeten. En uiteindelijk is dat toch wel het doel. En dan sta je face to face met diegene en komt je leugen toch uit. Sowieso geen goede basis. Niet voor een date, niet voor een relatie. Benadruk gewoon je eigen pluspunten en laat wat zelfverzekerdheid zien! Dat zullen anderen ook veel leuker vinden. 

Teveel tegelijk
Er zijn zoveel opties dat het soms moeilijk is om je daar niet in te verliezen. Meerdere datingsites tegelijk, meerdere contacten hooghouden. Maar houd het enigszins binnen de perken om jezelf niet in de vingers te snijden. Vergeet niet wat je doel was om hier te komen. En verlies jezelf ook niet door daadwerkelijk hele dagen achter je scherm te blijven zitten.

De deur dicht gooien
Gooi niet direct de deur dicht voor mensen die niet direct voor 100% passen bij je wensen en ideale plaatje. Niet alle love stories zijn begonnen met love at first sight. Juist die onwaarschijnlijke situaties en personen leveren soms de leukste verrassingen op!

Bezint eer ge begint!
Het aanbod is mogelijk zo groot dat je de keuze hebt tussen meerdere leuke singles. Probeer er een paar, bijvoorbeeld drie, beter te leren kennen voordat je besluit hen eventueel live te ontmoeten. Neem de tijd en geef niet te snel je persoonlijke gegevens. Tast eerst goed af of iemand oprecht is en de juiste intenties heeft voor je hem/ haar in het echt gaat ontmoeten.

In de virtuele wereld blijven hangen
Voorzichtigheid is dus geboden, maar wacht ook niet te lang met het ontmoeten van iemand om te voorkomen dat je belandt in een e-mail-relatie. Veel mensen mailen of chatten eerst een aantal keer gedurende twee weken en plannen dan een live date. Dan heb je enige basis opgebouwd in de gesprekken die je met elkaar hebt gehad en dan wordt het tijd om te kijken of het in het echt ook zo klikt! Waag die sprong en kijk gewoon waar het je brengt!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven