Tips voor online daten4 minuten

Hoe vind je mensen via internet?

Hoe vind je mensen via internet?

Het web is the place to be als je nieuwe mensen wilt ontmoeten. Het wemelt er van mensen zoals jij, die gek zijn van dezelfde dingen, dezelfde passies delen of dezelfde idealen nastreven. Maar hoe vind je precies die mensen, aangezien er zoveel actieve internetgebruikers zijn?
Hieronder een paar van de talloze mogelijkheden om je op weg te helpen.

Blogs: persoonlijk, maar niet vertrouwelijk
Blogs zijn nog steeds populair bij internetgebruikers. De moderne variant van het ouderwetse ‘dagboek’ maken anderen nieuwsgierig en dat is logisch. Wie vind het niet leuk om mee te gluren in het leven van een (voor jou) interessant persoon?
Op blogs kun je alles delen: voorliefdes, passies, dromen, maar ook frustraties of woede en dat met surfende mensen van over de hele wereld door blogs of artikelen op een virtuele verzamelplek te plaatsen. Een superslimme manier om contact te leggen met mensen die op je lijken of waarmee je van alles deelt. Zelfs de meest excentrieke, uitgesproken types zijn te vinden.

Voordeel: de ’intieme’ kant van blogs waardoor volgers en delers het gevoel hebben dicht bij elkaar te staan.

Nadeel: de meeste blogs worden door relatief weinig mensen bezocht, vooral als ze niet enorm bekend zijn. Het aantal (mogelijk) ontmoetingen is daardoor beperkt.
 

Fora en communities
Een ander verschijnsel is het forum. Forums zijn in feite gigantische discussieplatforms. Ze verschillen van blogs doordat ze meer een soort gemeenschap vormen, oftewel communities. Hier kan iedereen vragen stellen, daarop reageren en oproepjes plaatsen. Blogs kunnen ook gecombineerd worden met fora.
Ben je op zoek naar een tip over een willekeurig onderwerp, zoals waar je een bepaald product koopt, of als je mensen wilt ontmoeten met dezelfde interesses: fora zijn er voor iedereen en over alles. “Ik zoek een kookrecept”, “Help, mijn dochter vertoont puberkwalen”, “Mijn man bedriegt me: wat moet ik doen?” of “Wie gaat er mee op vakantie?”, alles kan.
Er kunnen discussies ontstaan die tot meer kunnen leiden tussen internetters. Open, virtuele discussies, maar door persoonlijke gegevens uit te wisselen kan er ook 1-op-1 contact ontstaan. Wat begint met het delen van een tip of recept kan leiden tot het delen van veel meer.

Voordelen: de enorme verscheidenheid en aantallen onderwerpen en profielen en de mogelijkheid om via privéberichten te communiceren als de discussie niet meer over het oorspronkelijke onderwerp gaat.

Nadelen: er bestaan zoveel forums dat het moeilijk is echt iemand te ontmoeten die bij u past. De discussies blijven vaak virtueel en het publiek is zeer heterogeen (vrijgezellen, gehuwden, jongeren, …).

Gespecialiseerde sites: recht op je gezamenlijke doel af gaan
En dan zijn er nog gespecialiseerde websites waarbij het onderliggende idee heel simpel is: gelijkgestemde mensen ontmoeten en bijvoorbeeld uitstapjes of reizen organiseren aan de hand van die overeenkomsten. Als je je bij zo’n site inschrijft, dan kun je zelf reageren op de voorstellen van andere leden of zelf een oproep plaatsen om met z’n tweeën of een groep uit te gaan, restaurant of bioscoop te bezoeken, een vakantie te boeken of wat je ook maar bedenkt. Alles wat je liever niet in je eentje doet. Een handige manier om met een paar klikken nieuwe vrienden te vinden!

Voordelen: de snelle overstap naar het ‘echte leven’. Het doel is om zo snel mogelijk af te spreken of een plan te maken, zonder al te lang virtueel te blijven. Je bent er snel achter met wat voor personen je te maken hebt.

Nadeel: het is lastig om slechte bedoelingen te identificeren. Het is en blijft dus oppassen.

Datingsites
Zoals hun naam het al zegt, zijn datingsites de ideale oplossing om andere mensen te ontmoeten die net als jij op zoek zijn naar liefde of vriendschap. Hier vind je duizenden interessante profielen, of dat nu mensen zijn met wie je bepaalde interesses deelt of die juist je tegenpool zijn. Je hebt 1 ding met elkaar gemeen: je bent beide op zoek naar iemand om je leven mee te delen of gewoon een leuke date mee te hebben!

Voordelen: de mogelijkheid om snel veel mensen te ‘ontmoeten’, te screenen en te stoppen als iemand je niet blijkt te interesseren. Doordat je voor goede sites betaalt, haal je ‘rotte appels’ er makkelijk uit, nog voordat je iemand ontmoet.

Nadelen: online flirten en verleiden op een datingsite verloopt iets anders dan in real life. Het kan dus even duren voordat je dat onder de knie hebt.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven