Verliefd worden3 minuten

Hoe houd je het aan met je vakantieliefde als je weer terug bent?

Laura, 22/03/2019
Hoe houd je het aan met je vakantieliefde als je weer terug bent?

Jouw zomervakantie was fantastisch dit jaar. Een zonovergoten bestemming, heerlijk eten en dat allemaal in het gezelschap van je beste vrienden. En… jij bent hartstikke verliefd geworden! Tijdens jullie eerste ontmoeting sloeg de vonk over en de rest van de vakantie hebben jullie van elkaars aanwezigheid genoten. Helaas komt aan elke vakantie een einde en afscheid nemen viel jullie allebei zwaar. Eenmaal thuisgekomen kwam het besef: dit is geen gewone vakantieliefde. Maar hoe houd je het eigenlijk aan met jouw nieuwe vlam als je weer terug bent?

Nederland vs. Buitenland

Misschien ben jij wel verliefd geworden op iemand uit Nederland die net als jij heerlijk op vakantie was. Maar, je kunt natuurlijk ook als een blok voor die leuke local zijn gevallen of voor een vakantieganger uit een ander land. Waar jouw vakantieliefde woont, heeft natuurlijk grote invloed op de toekomst. Moeten jullie bijvoorbeeld duizenden kilometers per vliegtuig afleggen om bij elkaar te zijn of woont hij gewoon in Nederland? In de beginfase is het belangrijk dat jullie elkaar zien. Met behulp van Skype, Whatsapp, Facebook en Snapchat kunnen jullie natuurlijk de hele dag contact met elkaar hebben, maar er gaat niets boven echte ontmoetingen. Alleen dan kunnen jullie aanvoelen of deze liefde echt is en of jullie er volledig voor willen gaan. Zoek jouw vakantieliefde dus op en geniet met volle teugen van elkaar.

Dagelijks leven

Toen jullie elkaar ontmoetten, waren jullie alleen maar bezig met zwemmen, zonnen en cocktails drinken op het strand. Zorgeloos en ontspannen kletsten jullie honderd uit over jullie dromen en wensen. Maar de vakantie is voorbij: back to reality! Hoe gaat jouw nieuwe lief eigenlijk om met werk, boodschappen, geld en het huishouden? Hoe jammer het ook is om de vakantievibe los te laten: bij thuiskomst leer je elkaar pas echt kennen. Natuurlijk kunnen jullie de honeymoonfase nog een tijdje uitrekken. Zeker als jullie niet in hetzelfde land wonen, zal dit gevoel nog wel even stand houden. Wees echter niet bang om de persoon áchter jouw vakantieliefde te leren kennen. Jij wil namelijk weten of dit de real deal is. Bovendien hoeft het dagelijkse leven niet saai te zijn. Er is nog steeds genoeg tijd om dingen te ondernemen en samen op avontuur te gaan!

Toekomstplannen

Jij twijfelt niet: jullie hebben elkaar dan wel op vakantie ontmoet, maar een kortstondige affaire is dit zeker niet. Jij wil nog heel lang samen zijn met jouw nieuwe lief. Natuurlijk is het gemakkelijker om je roze bril op te houden en niet te diep na te denken over de toekomst. Toch is het heel belangrijk dat jullie op één lijn zitten. Zeker als jullie ver van elkaar vandaan wonen, zullen er grote keuzes gemaakt moeten worden. Zijn jullie bijvoorbeeld bereid om voor de liefde te verhuizen en je veilige leventje op te geven? Niet de meest sexy vraagstukken, maar wel hele belangrijke.

Kortom: geniet van de liefde die je hebt gevonden. Het is fantastisch dat jullie het allebei een kans willen geven, terwijl jullie elkaar ook heus veel zullen gaan missen. En geef niet zomaar op: als deze liefde sterk genoeg is, overwint het zelfs de allergrootste afstand!

Twijfel je nog of jouw vakantieliefde de ware is? Doe dan hier onze test.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven