Sex3 minuten

8 dingen die jij niet wist over sperma

8 dingen die jij niet wist over sperma

Sperma. We kennen het goedje allemaal, maar praten er eigenlijk nauwelijks over. Gewenst of niet gewenst, sperma kan wonderen verrichten. Dacht jij goed op de hoogte te zijn van alle feitjes over het mannelijke goedje? Think again! Hierbij alles wat je ooit wilde weten over sperma (maar nooit durfde te vragen):

1. Mannen met boxers hebben gezonder sperma dan mannen met slips

Ja mannen, voor beter sperma moet jullie die kleine, strakke Ronaldo-onderbroekjes toch echt in de prullenbak mieteren! Jullie hebben namelijk wijde boxers nodig. Voor gezond zaad moet de temperatuur van jouw testikels namelijk lager zijn dan jouw lichaamstemperatuur. Misschien een leuke kilt voor supersperma?

2. Sperma in de middag heeft de beste kwaliteit

Een leuk wist-je-datje, vind je niet? ’s Ochtends is het zaad van de man namelijk net zo lui als de man zelf. Een ochtendwipje is natuurlijk erg ontspannen, maar wil je sperma van perfecte kwaliteit, dan moeten jullie ’s middags samen het bed induiken!

3. De kwaliteit van het sperma gaat achteruit na een periode geen seks

Heeft een man al een tijdje geen seks gehad? Dat is niet alleen slecht voor zijn humeur en zijn algehele gezondheid, zijn zaad lijdt er ook onder! Als een man langer dan 10 dagen geen zaadlozing heeft gehad, gaat de kwaliteit van het sperma achteruit. Echter, te vaak is ook niet goed. Het beste is om de twee à drie dagen een zaadlozing te hebben.

4. Sperma slikken is goed voor de gezondheid!

Het verbaast je misschien, maar sperma kan met gemak toegevoegd worden aan het lijstje van quinoa, grasshots en açai-bessen, het is namelijk hartstikke gezond! Het goedje doorslikken is te vergelijken met het binnenkrijgen van rauw eiwit. Het bestaat voor 90% uit water en de overige 10% bevat mineralen, koolhydraten, proteïnes en fructose. Voedingsstoffen die een vrouw nodig heeft!

5. Hollandse pot is goed voor het sperma

Wil een man écht supergezond sperma, dan is iedere avond stamppot op tafel helemaal geen slecht idee. Uit een onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam bleek dat mannen die vaak AVG-tjes eten hebben doorgaans meer zaadcellen in hun sperma dan mannen die dit niet doen.

6. Masturbatie heeft geen invloed op de hoeveelheid sperma

Je zou verwachten dat hoe meer de man klaarkomt, hoe minder sperma hij zou produceren. Dit is echter niet het geval. Ben jij een man die vaak masturbeert, dan kan je dus hier gewoon prima zonder problemen mee doorgaan.

7. Sperma blijft lang hangen de baarmoeder van een vrouw

Als een man in een vrouw is klaargekomen, blijft het zaad gemiddeld twee dagen in haar baarmoeder plakken. Als je denkt dat dit al aan de lange kant is, dan zul je versteld staan dat in sommige gevallen sperma wel 7 dagen in haar lichaam blijft! Hoelang het zaad in de baarmoeder blijft zitten, is afhankelijk van het baarmoedersslijm en de afscheiding in de baalmoederhals.

8. Het gebruik van een smartphone of laptop heeft negatieve invloed op sperma

Een aantal jaar geleden bleek uit een artikel in het tijdschrift ‘Fertility and Sterility’ dat het gebruik van electronische apparaten zoals een smartphone of een laptop een negatieve invloed heeft op de gezondheid van jouw sperma. Toch maar niet met je laptop op schoot een filmpje kijken?

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven