Sex2 minuten

Waarom is seks goed voor de gezondheid?

Ilkka, 28/08/2019
Waarom is seks goed voor de gezondheid?

Wil je graag gezond blijven, dan is beweging erg belangrijk. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Zo is niet iedereen te porren voor een bezoekje aan de sportschool of een paar kilometer hardlopen. Voor deze mensen is er goed nieuws: voor een beetje beweging hoef je namelijk niet eens je bed uit. Seks is namelijk niet alleen fijn voor de nodige genotsmomentjes, het is ook nog eens hartstikke goed voor de gezondheid!

Seks is goed voor je hart

Er wordt weleens gezegd dat seks geen goed idee is voor mensen met een zwak hart, maar niets is minder waar! Seks zorgt ervoor dat je hart soms wel honderd extra slagen extra per minuut maakt. Je bloed gaat sneller stromen, waardoor je bloedvaten en je hart eens even flink worden doorgespoeld. Twee keer per week seks zou zelfs de kans op een hartaanval verminderen!

Door seks verbrand je calorieën

Wil jij wat kilootjes kwijt, dan is seks dé manier om de calorieën te verbranden! Met ‘sexercise’ kun je in de normaalste posities al gauw 150 calorieën kwijtraken. Maar: hoe actiever je bent tussen de lakens, hoe beter. Houden jullie het lang vol, dan heb jij al gauw een zware workout te pakken! Ooit van de Italiaanse kroonluchter gehoord?

Seks zorgt ervoor dat je beter slaapt

Kom jij vaak maar moeilijk in slaap en ben je helemaal klaar met schaapjes tellen? Ga dan eens voor een hevige vrijpartij! Tijdens seks komt er oxytocine vrij, een rustgevend hormoon. Dit in combinatie met de work-out en het vrijkomen van een aantal andere hormonen zorgt ervoor dat jij zo in slaap sukkelt.

Seks werkt pijnstillend

De oxytocine die vrijkomt tijdens seks, stimuleert de productie van endorfine: een stof die pijn vermindert. Dit stofje wordt soms zelfs het gelukshormoon genoemd! Endorfine werkt als een gewone pijnstiller. Zeg maar dag tegen hoofdpijn als excuus, het is zelfs een reden om met elkaar het bed in te duiken!

Seks werkt stressverlagend

Stress is allesbehalve goed voor je gezondheid, aangezien je bloeddruk als een razende omhoog gaat. Heb je een stressvolle dag gehad, dan is seks de manier om die bloeddruk weer omlaag te krijgen. Het is dus een perfecte manier om even te ontspannen. Dus, waar wacht je nog op?

Gezondheid boven alles!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven