Er gaat geen dag voorbij dat jij niet met je moeder belt. Door jou heeft ze een smartphone, want naast bellen wil je natuurlijk ook met haar facetimen en whatsappen. Jij bespreekt namelijk alles met je moeder: je werk, liefdesleven en vriendengroep. Maar daarnaast moet ze ook jouw nieuwe outfit keuren en had je haar al verteld dat haar lievelingswijn in de bonus is? Kortom: jij belt jouw moeder elke dag, so what? Sommigen vinden het misschien raar, maar is het nou echt zo erg dat je haar elke dag even wil spreken?

Deel leed én lief

Het is heel begrijpelijk dat jij elke dag even met je moeder wil bellen. Dat is helemaal niet ongezond en laat zien dat jullie een goede band hebben. Maar ook jouw moeder heeft een eigen leven vol hobby’s, afspraken met vriendinnen en misschien wel een drukke baan. Zelfs moeders hebben dus soms even geen tijd om op te nemen, al zou ze het liefst urenlang met je aan de telefoon willen hangen. Vergeet alleen niet dat jouw moeder soms best ondersteboven kan zijn van de dingen die je met haar deelt. Ze wil niet dat je ziek bent, verdriet voelt of stress ervaart. Zadel je moeder dus niet alleen op met de tegenvallers en teleurstellingen, maar deel ook de leuke en spannende dingen met haar!

Goede redenen om je moeder te bellen

Een ding is zeker: jouw moeder heeft altijd het beste met je voor. Zo luistert ze met liefde een half uur naar jouw geratel zonder je te onderbreken. Heb je een probleem? Jouw moeder geeft het beste advies en zegt precies waar het op staat. Niet onbelangrijk: jouw moeder staat altijd aan jouw kant en ze oordeelt nooit. En misschien wel het belangrijkste: er is niemand die zoveel op jou lijkt, ze heeft jou namelijk gemaakt! Dus wat is er mis met een telefoontje om te zeggen dat je van haar houdt? Precies, niks.

Of je nu dagelijks of wekelijks met je moeder belt: ongezond hoeft het niet te zijn. Voor de een is het dagelijkse telefoontje vaste prik en een ander houdt misschien meer van een wat lagere frequentie. Alles staat en valt bij de manier waarop je met elkaar omgaat en of je daadwerkelijk met je moeder praat of eigenlijk alleen maar je problemen bij haar parkeert. Bel dus lekker vaak met je moeder als jullie daar allebei behoefte aan hebben. En vind je het zelf ergens toch een beetje gênant? Laat het los en love your imperfections 🙂