Tips voor online daten5 minuten

Vrienden voor het leven dating: ontmoet nieuwe mensen online

Vrienden voor het leven dating: ontmoet nieuwe mensen online

Lexa is méér dan een simpele datingsite. We zijn er voor allerlei soorten betekenisvolle connecties, van langdurige liefdesrelaties tot waardevolle vriendschappen. Daten is uiteindelijk niet het belangrijkste, maar brengt je wel een flinke stap in de juiste richting als jij op zoek bent naar verbinding in je leven. En dat een date die uiteindelijk niet romantisch blijkt te zijn, wel een prachtige vriendschap kan opleveren, is door onze singles al veelvuldig bewezen. Ontmoet vandaag nog nieuwe mensen online en vind vrienden voor het leven via dating.

Vrienden maken als volwassene

We zien het maken van vrienden te vaak als iets dat je als kind of tiener doet. Dat vinden we zonde, want juist als je volwassen bent weet je veel beter wat je wil en wie er dus goed bij je past. Je moet er misschien net wat meer moeite voor doen dan je mooiste kleurpotloden uitlenen, maar die moeite zal zich lonen. Er bestaat geen enkele deadline voor het maken van nieuwe vrienden, of je nu 20, 40 of 60 bent. Vind je het toch een beetje spannend om nieuwe mensen te ontmoeten, ondanks dat je hier behoefte aan hebt? Vergeet dan niet dat je nooit de enige bent, iedereen twijfelt wel eens aan zichzelf.

Als volwassene heb je daarnaast stukken beter bepaald waar je voor staat, waar je passies liggen en wat je normen en waarden zijn. Ondanks dat je jezelf altijd door zal blijven ontwikkelen, ben je al gevormd. Je weet waar je aan van gaat, waar je op afknapt en ook je intuïtie is stukken beter ontwikkeld. Allemaal mooie voordelen voor het vinden van vrienden op een latere leeftijd.

Zo ontmoet je nieuwe vrienden online

Het internet is een fantastische plek om nieuwe vrienden te vinden, alleen al omdat het internet letterlijk de hele wereld verbindt. Je kunt er vrienden worden met iemand aan de andere kant van de aardbol als je dat wil, en hebt tegelijkertijd ook een groot lokaal netwerk. Ook via Lexa ontmoet je online vrienden voor het leven. Je kunt eenvoudig een berichtje sturen naar iemand waarmee je verwacht een klik te hebben en begint een gesprek als jullie daar allebei voor openstaan. Geef ook even aan of je (in eerste instantie) op zoek bent naar vriendschap of meer, zo manage je de verwachtingen van zowel jezelf als de ander. Kun je wat tips gebruiken voor het maken van nieuwe vriendschappen via het internet? Lees dan verder.

 1. Doe rustig aan
  Als je een vriendschap wilt sluiten met iemand via het internet, is het raadzaam dit op een rustige, natuurlijke manier te laten verlopen. Zoals alle soorten vriendschappen, ontwikkelen ook online vriendschappen zich in hun eigen tijd, door de opbouw van verschillende momenten. Maak je ook niet druk als het maar niet lukt om af te spreken, soms zijn we nou eenmaal met ons hoofd bij andere zaken. Als de connectie tussen jullie er is, komt dit er uiteindelijk wel van.
 2. Wees jezelf
  Als we online iemand leuk vinden, of dit nu in een relatie of voor een vriendschap is, hebben we soms de neiging bepaalde interesses of karaktereigenschappen extra naar voren te laten komen op ons profiel, in de hoop dat de ander dit ziet. Helaas zal dit je niet verder helpen in het maken van vrienden voor het leven. Als jij helemaal jezelf bent, zal dit uiteindelijk z’n vruchten afwerpen. Deel dus altijd je oprechte interesses, van je favoriete muziek tot type humor. Zo heb je ook direct iets om over te praten!
 3. Begrijp hints
  Reageert de ander niet op je bericht? Zoek dit dan niet direct bij jezelf. Veel mensen hebben een behoorlijk druk leven en het reageren op je bericht is misschien niet hun grootste prioriteit op dat moment. Heb je meerdere berichten gestuurd en volgt er geen reactie? Dan heeft de persoon aan de andere kant mogelijk geen interesse, en ook dat is oké. Een connectie die niet op een natuurlijke manier vloeit, is er ook geen waar jij naar op zoek bent.
 4. Spreek af
  Zijn jullie al een tijdje aan het chatten en al goed comfortabel met elkaar? Vergeet dan het leven buiten het internet niet, en spreek eens samen af voor een kop koffie of lunch. Ook online vrienden zijn mensen van vlees en bloed – en juist dat maakt jullie connectie nog vele malen mooier. Spreken jullie voor het eerst af? Ga dan naar een publieke plek, zoals een café of concertzaal.

Het wereldwijde web is een geweldige plek om nieuwe vrienden te ontmoeten en bij Lexa doen we dan ook niets liever dan mensen online samenbrengen. Een substituut voor de deur uit gaan is het internet echter niet, dus vergeet zeker niet buitenshuis plannen te maken of jezelf op een leuke avond te trakteren. Wie weet kom je nog wel spontaan die ene internetvriend voor het leven tegen.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven