Datingtips6 minuten

Tips voor Daten in coronatijd: Hoe kun je elkaar veilig ontmoeten?

Tips voor Daten in coronatijd: Hoe kun je elkaar veilig ontmoeten?

Liefde vinden in coronatijd is iets ingewikkelder dan normaal, maar het is gewoon mogelijk! Er zijn namelijk meer dan genoeg manieren om te daten in coronatijd op een verantwoorde en veilige manier. Lexa zocht voor je uit hoe je optimaal kan daten in coronatijd en geeft je leuke tips voor dates!

Daten in coronatijd vs. ‘normaal’ daten

Vóór de coronapandemie konden we in alle vrijheid daten: waar, wanneer en met wie je maar wilde, zonder beperkingen en zonder dreiging om iemand met een virus te besmetten of zelf besmet te raken. Omdat het zo lang geleden is kijken wij kijken er stiekem wel heel erg naar uit om weer terug naar het ‘normale’ daten te kunnen gaan.

In de tussentijd zullen we het moeten doen met de beperkingen die er zijn door de pandemie. We willen namelijk ook daten in coronatijd.

Daten tijdens corona wil niet zeggen dat er niets meer mogelijk is en het liefdesleven stil moet komen liggen. Juist niet. In deze tijd waarin we meer tijd voor onszelf en de ander hebben, kunnen we dichter bij elkaar komen dan ooit! Niet altijd letterlijk ‘dichter bij’, maar zeker wel figuurlijk.

Daten in coronatijd tips: hoe kun je elkaar veilig ontmoeten?

Als je gaat daten in coronatijd wil je elkaar veilig kunnen leren kennen. Onze tips:

1. Leer elkaar eerst online goed kennen

Als je iemand in coronatijd leert kennen, investeer dan online wat extra tijd in elkaar. Denk bijvoorbeeld aan videobellen voordat je elkaar ontmoet. Wie is de ander en waar komt hij of zij vandaan? Wat doet hij of zij graag buiten werk om? Je kan zelfs bespreken ook hoe je beiden omgaat met de coronamaatregelen, dan weet je ook daar of jullie op een lijn staan. Door deze iets ‘strengere’ selectie scheid je de kaf van het koren en kun je gerichter gaan daten. De kans op een date die slaagt, is dan ook groter!

2. Kies een coronaproof date uit

Ga je daten in coronatijd, kies dan een coronabestendige date uit. Dat wil zeggen een date waarbij je anderhalve afstand kunt houden of een date waarbij de kans op besmetting klein is. Houd je desinfecterende handgel in de aanslag en er kan niets misgaan! Voor tips voor leuke dates in coronatijd, zie verderop in dit artikel.

3. Blijf thuis bij klachten

Heb je een leuke, coronaproof date gepland, maar krijg je in de tussentijd klachten zoals een loopneus, een grieperig gevoel of een hoestje, blijf dan thuis. Niemand heeft er iets aan als je koste wat kost de date wilt laten doorgaan. Je kunt je date gewoon verzetten! Iemand met oprechte interesse zal dat helemaal niet erg vinden. Zo gaat dat wanneer je de liefde wilt vinden in coronatijd.

4. Houd je aan de maatregelen tijdens de date

Ook tijdens de coronaproof date is het belangrijk om je aan de coronamaatregelen te houden. Draag bijvoorbeeld een mondkapje en houd voldoende afstand. Denk aan de spullen die je bij je moet hebben om bij verschillende plekken naar binnen te kunnen, zoals een digitale coronapas of testbewijs. Heb je contact gehad met iemand die besmet is, blijf dan thuis en laat je testen. Als je negatief getest bent, dan kun je weer veilig naar buiten, het liefdespad op!

5. Wacht even met zoenen

Hoe leuk of aantrekkelijk je iemand ook vindt, ons advies is om even te wachten met zoenen. Geef de ander pas een kus als je zeker weet dat je allebei veilig bent voor elkaar. Een leuke bijkomstigheid: door even te wachten met fysiek contact, bouw je de spanning op. Dit geeft een leuke draai aan de date in coronatijd!

6. Laat het elkaar weten als je achteraf klachten krijgt

Heb je een date gehad, maar krijg je snel erna klachten die passen bij het coronavirus, ben dan zo beleefd om het de ander even te laten weten. Doe dit ook als de date niet zo goed is bevallen. Laat jezelf testen. Zo houden we de datingwereld samen veilig!

5 tips voor leuke dates in coronatijd

Een bioscoopje of etentje buiten de deur is niet altijd mogelijk in coronatijd. Door maatregelen en sluitingen van bijvoorbeeld de horeca, zullen we op andere manieren en plekken moeten daten dan we gewend zijn. Hieronder vijf tips voor leuke dates in coronatijd:

  1. Maak een mooie wandeling en ontdek je eigen omgeving!
  2. Ga fietsen; lekker sportief
  3. Drink samen een drankje buiten bij mooi weer: creëer je eigen terras op het balkon of in de achtertuin
  4. Organiseer een romantische picknick – wel even het broodmes poetsen tussendoor
  5. Ga samen in je tuin werken: dan is dat ook weer op orde!

5 tips voor quarantaine dates

Zit je in quarantaine omdat je corona hebt of in contact bent geweest met iemand die besmet is, geef het daten dan nog niet op. Ook in volledige isolatie kun je iemand leren kennen. Hier onze vijf tips voor quarantaine dates:

1. (Video)bel met elkaar

Je videobelt waarschijnlijk al genoeg voor je werk, dus hoe leuk is het om dit af te wisselen met een videogesprek met je date? Via je beeldscherm kun je elkaar goed leren kennen, zonder elkaar te besmetten.Je kan zelfs online een spel met elkaar spelen. Of pak de telefoon en bel de ander op: een ouderwets gezellige quarantaine date!

2. Kijk ‘samen’ een film

Bespreek welke film jullie willen zien en kijk ‘samen’ een film: de één thuis op de bank en de ander in zijn of haar huis op zijn of haar eigen bank. Als het spannend wordt, kun je niet tegen elkaar aan kruipen, maar je kunt elkaar wel even een virtuele knuffel sturen. Naderhand klets je gezellig over de film via Whatsapp.

3. Luister ‘samen’ muziek

Stel een leuke playlist samen en ga los van elkaar – maar tegelijkertijd – dezelfde muziek luisteren. Misschien kom je in dezelfde stemming en sta je allebei te dansen van plezier of lig je ‘samen’ relaxed op ieder je eigen bed. Zo wordt die toch een beetje gezellig, die quarantaine date!

4. Ga ‘samen’ koken

Kies samen een lekker recept en maak het beiden op dezelfde dag. Stuur elkaar foto’s van het resultaat of eet het samen achter de webcam op. Een lekker drankje erbij, een goed gesprek… en het is toch net alsof je tegenover elkaar in een restaurant zit?

5. Plan een hometour

Is het al tijd om je date je huis te laten zien en hem of haar voor te stellen aan je huisdier? Dan is deze quarantaine date de uitgelezen kans om een hometour te plannen! Via de camera van je telefoon of tablet ‘neem’ je de ander mee door je huis. Vertel je date waar ‘het kleinste kamertje van het huis’ is en ‘where the magic happens’. Zo leer je veel over elkaars gevoel voor stijl en persoonlijkheid.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven