Een date op Valentijnsdag? Zo pak je haar in!

Voortraject
Als je ruim van tevoren weet dat je een date zult hebben met haar, dan heb je alle ruimte om haar alvast een beetje te kneden  voor het grote moment daar is. Stuur haar van tevoren een kaartje, puur om haar te laten weten dat je zin hebt in jullie date! Overdrijf het niet, want als je haar nu al de liefde verklaart kun je haar ook beangstigen. Wees attent, maar take it easy!

Tijdens de date: Wees galant
Hoe feministisch vrouwen tegenwoordig ook lijken te zijn, een groot deel van de vrouwen is diep van binnen gewoon hartstikke romantisch en houdt van galante mannen. Stel voor om haar op te halen of zorg op z’n minst dat jij eerder op de afgesproken plek bent dan zij. Niets zo lullig om als vrouw ergens binnen te komen en je date is er nog niet. De deur open houden wordt nog steeds gewaardeerd, maar probeer dit ook af te laten hangen van de dame in kwestie en hoe ver je het galant zijn doorvoert. Er zijn steeds meer vrouwen die liever zelf hun eigen jas uit en aan doen.

Wees oprecht geïnteresseerd
Als je elkaar online hebt leren kennen, bekijk haar profiel en de uitgewisselde berichten nog eens goed voor je haar ziet. Vraag bijvoorbeeld naar het feestje waar ze vorig weekend is geweest en of ze al lang aan yoga doet. Zo heb je al snel een aanknopingspunt voor een makkelijk lopend gesprek. Vind je haar echt leuk, vergeet dan niet dit af en toe door te laten schemeren. Kijk haar aan bij het praten, luister, stel vragen en praat niet alleen maar over jezelf. Als de situatie het toe laat is een kleine aanraking ‘per ongeluk’ zeker geoorloofd.

Kers op de taart: een kleinigheidje!
Het is Valentijnsdag, dus het mag iets zoetsappiger dan anders. Een roos kopen bij een rozenverkoper kun je gewoon luchtig en grappig doen deze avond. Niet te gepland en over de top, maar toch leuk om te krijgen en te geven als het voorbij komt.

Het einde van de avond..
Bied aan haar thuis te brengen, maar geef aan dat je dat puur uit vriendelijkheid doet en niet met andere bijbedoelingen. Het is niet heel sjiek om aan te dringen op een volgende (fysieke) stap. Voor velen geldt de ongeschreven regel dat je niet met iemand naar bed gaat op de eerste date als je haar écht leuk vindt. Op elke regel zijn uitzonderingen, maar over het algemeen getuigt het van meer respect en interesse als je dat voor een volgende date bewaart! Een zoen tijdens of ter afsluiting van een date wordt door een groter deel van de mensen wel gewaardeerd..

Na afloop..
Is het allemaal naar wens verlopen? Voelde je een wederzijdse spark of weet je het zo net nog niet? Stuur haar in elk geval een berichtje na afloop, wel zo attent. Of je dit direct doet of bijvoorbeeld een dag (of 2) later, kun je een beetje laten afhangen van de vrouw.
Als je dit diezelfde avond nog doet, kom je erg welwillend over: iets wat benauwd kan aanvoelen voor een vrijgevochten type, maar voor een dame die graag ingepakt wil worden is dit een absoluut pluspunt. Stuur je een paar dagen later iets, dan geef je haar even de ruimte, maar geef je wel aan dat je het leuk hebt gehad en dat je een paar dagen later ook nog steeds met haar bezig bent!
Dit is ook het moment waarop je voorzichtig kunt aangeven dat jij een tweede date wel ziet zitten. Hopelijk heeft je weloverwogen valentijnsaanpak geholpen en zie je haar snel weer!